Timo Roosen ziet geschikt parcours voor Primož Roglič

zaterdag 28 juli 2018 om 13:27

Timo Roosen moest als een van de eersten de 31 kilometer lange tijdrit afwerken van Saint-Pée-Sur-Nivelle naar Espelette. Hij zag een parcours dat geschikt is voor zijn kopman Primož Roglič. “De tijdrit is echt Baskisch. Het gaat de hele tijd op en af. Het is eigenlijk geen meter vlak”, zo laat hij weten aan WielerFlits.

“Het is kortom een tijdrit voor hem”, zo verwijst Roosen naar Roglič. Zelf werkte hij de tijdrit zo rustig mogelijk af. “Ik heb wel goed doorgereden omhoog, om in de stukken bergaf proberen te herstellen. Ik heb geprobeerd een fatsoenlijke tijd te rijden, zodat ik niet in gevaar kom.”

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

5 Reacties

molovin 28 juli 2018 om 13:29

Dat maakt het automatisch ook geschikt voor Dumoulin. Die zie ik vandaag toch als favoriet, en dat hoop ik ook!

PietFriet 28 juli 2018 om 13:46

Voor de ritzege misschien wel maar ik denk dat Dumoulin voor zijn klassementsambities beter 60km vlak zou kunnen hebben.

ghostwriter 28 juli 2018 om 16:02

Ik hoop dat Roglic deze tijdrit wint want van de top drie is hij de enige die op een manier heeft gekoerst waar ik de TV voor aanzet. Thomas en Dumoulin hebben het duidelijk geweldig gedaan (en daar kan je alleen maar enorm veel respect voor hebben) maar ik wordt niet warm van hun manier van koersen.

Hopelijk richten de broetjes Yates zich volgend jaar beide op de Tour en zijn ze beide in topvorm. Met twee van zulke aanvallende klimmers erbij zal de Tour misschien eindelijk weer eens echt het kijken waard zijn. LottoNL heeft gisteren laten zien hoe Sky tot het breekpunt gebracht kan worden.

Ab Normaal 28 juli 2018 om 16:11

@Ghostwriter???????
Deze tour was absoluut het aankijken waard.
Dumoulin heeft het geprobeerd waa hij kon. Roglic slechts in de Pyreneeen. En nou nou nou wat koersen de broertjes Yates aantrekkelijk als ze echt meedoen voor het klassement.
Kortom; we zijn het 100% oneens.

ghostwriter 28 juli 2018 om 16:16

@Ab Normaal
Dumoulin heeft één aanval van naam geplaats in een afdaling. Dat dit waarschijnlijk komt doordat hij gewoon niet beter kon begrijp ik maar het is niet zo alsof hij kleur heeft gegeven aan deze Tour. Roglic heeft ook in de Alpen al een paar keer een aanval geplaats maar kon toen ook niet beter. Het duo van LottoNL (Kruijswijk en Roglic) en het duo van Movistar (Landa en Quintana) hebben de bergetappes kleur gegeven. Van de rest van de klassementsrenners heb ik op een enkel momentje na niet kunnen genieten.

Simon Yates deed in de Giro toch echt mee voor het klassement en ging toen ook keer op keer in de aanval? Als ik deze Tour vergelijk met de afgelopen Giro dan heb ik met VEEL meer plezier naar de Giro gekeken (en dat kwam voor een groot deel door Simon). Voor een Tour was deze editie behoorlijk leuk maar dat zegt mij niet zo veel aangezien de meeste Tour's deze jaren nogal saai zijn. Daar zijn natuurlijk allerlij redenen voor maar mijn kijkplezier is minimaal (zeker in vergelijking met de Giro).

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair