Timo Roosen: “Ik ga er morgen opnieuw voor”

zaterdag 18 augustus 2018 om 18:51
Timo Roosen: “Ik ga er morgen opnieuw voor”

Foto: Orange Pictures / Joris Knapen (archief)

Timo Roosen kleurde vandaag in de BinckBank Tour de etappe naar Sittard. De renner van LottoNL-Jumbo opende de finale en reed samen met de Pool Maciej Bodnar enige tijd op kop. Tot een ritzege kwam het echter niet.

“Je krijgt het niet cadeau. We reden er vol voor”, blikt Roosen terug op de site van zijn ploeg. De twee kregen gezelschap van Yves Lampaert, Jasper Stuyven en Tim Wellens, maar zouden niet tot het einde voorop blijven. “Ik dacht dat we het met z’n vijven wel gingen halen, maar het peloton bleef in gang. Toen we werden teruggepakt, was het voor mij aanklampen”, aldus Roosen, die spreekt van een lastige rit. “Het waren lastige wegen om voorop te blijven. Veel wind tegen en glooiende wegen. Je kreeg nooit echt rust in je benen.”

Morgen volgt de slotetappe naar Geraardsbergen. Roosen hoopt dat hij zich opnieuw kan tonen. “Ik heb vandaag veel krachten verspeeld, maar het is voor niemand makkelijk geweest. Kasseien vind ik mooi en die klimmetjes liggen mij ook goed, dus ik ga er opnieuw voor”, kondigt hij aan.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wildebert 18 augustus 2018 om 18:52

Mooi gestreden. Succes morgen!

kelderfan 18 augustus 2018 om 19:36

Het is Timo Roosen gegund om ook eens voor eigen kans te gaan. Hij heeft zich goed laten zien. Go, go Timo Roosen.

BoomHoogerland 18 augustus 2018 om 19:48

Aangezien hij zich vooral ontwikkeld heeft als ‘lead out man van’ vind ik het lastig te plaatsten wat zijn kunnen is wanneer hij voor eigen kans kan gaan.

Mike1973 19 augustus 2018 om 10:34

Timo heeft zich de afgelopen jaren geweldig ontwikkeld. Is nu subtop in de kasseienklassiekers met een 14e plaats in de afgelopen Ronde van Vlaanderen en de man waar Groenewegen nu blindelings op vertrouwd in de sprint. Wie had dat ooit gedacht van iemand die door middel van crowdfunding bij de ploeg is gekomen. Top gescout door TLJ.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair