Timo Roosen derde in Guangxi: “Met een goed gevoel de winter in”

dinsdag 22 oktober 2019 om 09:28
Timo Roosen derde in Guangxi: “Met een goed gevoel de winter in”

Timo Roosen - foto: Cor Vos

Timo Roosen was de beste Nederlander in de slotetappe van de Ronde van Guangxi. De Tilburger in dienst van Jumbo-Visma werd derde in de massasprint achter Pascal Ackermann en Juan Sebastián Molano en dat was een mooie opsteker. “Volgend jaar wil ik sterker terugkomen.”

“Ik had vandaag eigenlijk het minste gevoel van de hele week”, steekt Roosen van wal tegen WielerFlits. “Ik had hier al vaker mogen sprinten, maar nu kwam het eens goed uit. Deze sprint lag me ook wat beter dan al die hogesnelheidssprints. Bert-Jan Lindeman en Taco van der Hoorn deden geweldig werk. Daardoor kwam ik in perfecte positie te zitten en kon ik als eerste van de sprinters de laatste bocht door.”

“Ik kon naar de ontsnapte renner van Sunweb (Asbjørn Kragh Andersen, red) toe rijden en wat snelheid meenemen. Als je dan de meet ziet hoop je het altijd af te maken, maar Ackermann is zeker in zo’n sprint gewoon sneller”, toont hij zich tevreden met zijn derde plaats.

Roosen werd dit jaar geplaagd door blessures. Na een crash in Kuurne-Brussel-Kuurne mocht hij door aanhoudende knieklachten een streep door een groot deel van zijn voorjaar zetten. In de Ronde van Californië brak hij vervolgens tot overmaat van ramp zijn sleutelbeen. “Ik hoopte op een goed naseizoen. In de Belgische koersen voelde ik me echt goed en heb ik ook uitslagen kunnen rijden. Ik had gehoopt nog een koers te winnen, maar nadat ik hier vandaag nog derde word ga ik met een goed gevoel de winter in.”

Roosens doel is om volgend jaar sterker terug te komen. “Dat is wel de bedoeling. Maar eerst even rusten en een feestje bouwen. Ik ga met mijn vriendin op vakantie naar Costa Rica om het daar lekker rustig aan te doen. Daarna gaan we weer rustig opbouwen en hopelijk sta ik er volgend jaar dan weer helemaal.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Yeez 22 oktober 2019 om 09:51

Topper! veel persoonlijk leed gehad. Zowel mentaal als fysiek. Die gaat volgend jaar nog wel een stap maken

kampie 22 oktober 2019 om 11:16

Eens Yeez. Deze gast is echt wel goed. Hopelijk zonder kleerscheuren volgend jaar.

ghostwriter 22 oktober 2019 om 11:23

Ik verwacht niet dat Van Aert in het voorjaar al zijn niveau van vorig jaar kan evenaren en hoop dat Teunissen, Roosen en Jansen die kans grijpen om zelf een aantal goede prestaties in de voorjaarsklassiekers neer te zetten. Als ze alle drie nog een stap in hun ontwikkeling zetten komen ze behoorlijk dicht tegen het niveau van de wereldtop aan te zitten.

Kannibaal van Schepdaal 22 oktober 2019 om 17:27

Teunissen heeft dit jaar echt een grote stap gemaakt, vind ik. Dat zat er al een tijdje aan te komen, maar goed dat het er nu aan het uitkomen is. Hopelijk moet hij volgend jaar minder knechten voor Groenewegen, al is dat misschien ijdele hoop.

De vraag is bovendien ook of hij dit niveau ook in de klassiekers kan halen, normaal toch zijn terrein. Een reeks zoals die van Keukeleire dit jaar moet hij toch wel kunnen. En misschien zelfs een uitschieter in een semi-klassieker, zoals in Dwars door Vlaanderen vorig jaar.

Ik gun het hem.

Komi 22 oktober 2019 om 11:23

Nu hij geen sprintrein hoeft te doen kan hij zich vol richten op de klassiekers. Met zijn sprint kan hij nog wel eens verrassen. En anders een goede knecht voor van aert.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair