Tim Wellens: “We wilden er vandaag een zware koers van maken”

zaterdag 18 augustus 2018 om 20:42
Tim Wellens: “We wilden er vandaag een zware koers van maken”

Tim Wellens probeerde vandaag tijdens de BinckBank Tour in de rit naar Sittard tijd te pakken op klassementsleider Matej Mohoric. De tweevoudig winnaar van de rittenkoers door de Lage Landen kondigt aan dat hij het morgen in de slotrit opnieuw wil gaan proberen.


“We wilden er een harde koers van maken en aan de finale beginnen op 75 kilometer van de aankomst”, blikt hij terug op de Facebook-pagina van zijn ploeg. “We bepaalden het tempo totdat Quick-Step Floors het overnam. Het werd een lastige wedstrijd met veel versnellingen en aanvallen”, kijkt hij terug.

In de finale ontsnapte hij samen met Jasper Stuyven en Yves Lampaert uit het peloton en wist hij aan te sluiten bij te twee koplopers. “We wisten goed samen te werken totdat Van Avermaet en Matthews erbij kwamen. Omdat het tempo zakte, besloot ik om eerder dan dat ik van plan was aan te vallen. Ik kreeg een kleine voorsprong en probeerde het. Helaas slaagden enkele renners in om het gat te dichten en versnelde Mühlberger in de laatste bocht. Ik dacht dat de twee renners van Quick-Step in de achtervolging zouden gaan, maar helaas was er nog maar één bij ons”, refereert Wellens naar de val van Lampaert.

“Wij gaan zeker iets proberen”
“Ik win enkele seconden en schuif op in het klassement, maar dat was niet het belangrijkste doel. Vandaag ging ik voor de ritzege en de secondes zijn een fijne bonus”, oordeelt hij. Morgen wacht de slotrit naar Geraardsbergen. “De rit van morgen is de lastigste van deze BinckBank Tour. De top tien van het klassement zit best kort bij elkaar, leider Mohoric die een voorsprong van een halve minuut heeft uitgezonderd. Maar het wordt zeker een spannende rit, net als de etappe van vandaag. Victor Campenaerts en ik staan op de zevende en achtste plaats, dus wij gaan zeker weer iets proberen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair