Tim Wellens: “Probeer zo lang mogelijk de bergtrui te behouden”

donderdag 11 juli 2019 om 18:41
Tim Wellens: “Probeer zo lang mogelijk de bergtrui te behouden”

foto: Cor Vos

Tim Wellens wist vandaag opnieuw de nodige punten te sprokkelen voor de bergtrui, waardoor de renner van Lotto Soudal nog steviger aan de leiding staat. “Ik dacht eerst aan twee dagen, maar ik probeer de bergtrui nu zo lang mogelijk te houden”, zo vertelt hij in gesprek met Sporza.

Wellens wist vandaag als eerste boven te komen op Le Markstein en de Ballon d’Alsace. De bolletjestruidrager verzamelde in totaal 26 punten, waardoor hij zijn positie in het bergklassement nog verder wist te verstevigen. De 28-jarige renner kreeg zelfs een ultieme kans op de ritzege. “Maar mijn drie medevluchters klommen beter.”

Wellens zei voor de start nog dat hij niet in de aanval zou gaan. “Dat klopt, maar ik had een goede nacht. Ik voelde me ook goed, daarom ben ik van mening veranderd. Je moet natuurlijk ook wat geluk hebben”, aldus Wellens, die in de finale op pad was met landgenoten Dylan Teuns en Xandro Meurisse en de Italiaan Giulio Ciccone.

De bollenman moest echter als eerste passen op La Planche des Belles Filles. Toch mocht hij na afloop weer het podium op om de bergtrui aan te doen. “Hoe lang ik de trui kan behouden? Dat moet ik nog bekijken, maar ik hoop de trui zo lang mogelijk te behouden. Wellicht ga ik de inspanningen voelen van de voorbije dagen, maar ik geen spijt van mijn aanval.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair