Tim Wellens geeft zich nog niet gewonnen: “We zullen zeker een plannetje uitdokteren”

zaterdag 18 juni 2022 om 19:05
Tim Wellens geeft zich nog niet gewonnen: “We zullen zeker een plannetje uitdokteren”

foto: Cor Vos

Tim Wellens kwam enkele honderdsten van een seconde tekort om klassementsleider te worden in de Baloise Belgium Tour. Hoewel hij in dezelfde tijd staat als Mauro Schmid, gaat die laatste hem op basis van de tijdrit van gisteren net vooraf. “Maar met de Gouden Kilometer hebben we morgen nog iets om keihard voor te werken”, zegt een strijdvaardige Wellens.

“We zullen daar zeker een plannetje voor uitdokteren”, gaat de Belg van Lotto Soudal verder. Het zal in die Gouden Kilometer dan ook echt moeten gebeuren, want de slotrit van de Baloise Belgium Tour is vlak en mondt naar alle waarschijnlijkheid uit in een massasprint. Zaterdag was dat anders, want er stonden tal van Ardennenhellingen op het menu. “Ik voelde me heel goed vandaag en dus beslisten we om er al vroeg aan te beginnen”, zegt Wellens.

“Victor (Campenaerts, red.) heeft echt superwerk verricht voor mij en zorgde er mee voor dat we voorop konden blijven. Het klassement was onze belangrijkste zorg, maar ik wilde natuurlijk ook heel graag de rit winnen. De twee seconden die ik in de Gouden Kilometer kon pakken waren mooi meegenomen. In de finale ging iedereen voluit. Jammer dat het nu op zo’n secondenspel uitdraait.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Marcus Aurelius 18 juni 2022 om 20:06

Eigenlijk gewoon afgegaan als een gieter. Geen meter op kop gereden. Vocsnor was veruit de beste man in deze ronde. Wat een prestatie heeft die wel niet neergezet !
En als je dan in de ganse rit niks anders moet doen als zorgen dat je in het wiel eindigt van Schmid, en dat lukt dan niet, dan ga je toch wel behoorlijk af …
Onterecht uiteraard dat Schmid vier seconden goedmaakt door 2.5 seconden voor Wellens te eindigen. Men kan trouwens perfect de echte tijden nemen, ze staan namelijk gewoon op de fotofinish. Een regel hier gaan toepassen die gemaakt is voor massaspurten is nog idioter dan idioot.

0
Steven_E 18 juni 2022 om 20:31

Dan is de boni-verdeling ook niet eerlijk. Dat je als 3e meer voordeel doet tov de 4e, dan als 2e tov de 3e, slaat nergens op. Maar akkoord dat Lotto het niet verstandig heeft uitgespeeld. Ze hadden Campenaerts (Rota was dan wel meegegaan) druk moeten laten zetten op Schmidt die er alleen voor stond. En dan wint Campie deze ronde voor Rota, en wordt Wellens / Hermans 3e / 4e omdat Schmidt zich moest opblazen. Als Schmidt erin zou slagen Campenaerts en Rota te counteren was de klus dan weer makkelijker geweest voor Wellens.

0
Jos Jalapenos 19 juni 2022 om 00:46

Morgen 32 graden, Tim, dus dat wordt hem niet.

0
Limal 19 juni 2022 om 06:34

Hete pepers leven blijkbaar in hun eigen microklimatische realiteit – in de echte wereld wordt het vandaag 22 graden in Beringen.

0
Maillot à Pois 19 juni 2022 om 07:45

Vooral een zeer grappige opmerking als je weet in welke temperaturen Wellens gisteren met de besten meeging. Jos toch.

0
Jean Dumas 19 juni 2022 om 09:38

Hij maakt nog een goede kans, met name omdat Schmid niet het maximum gaf in de Golden Km gisteren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone