Tim van Dijke grijpt net naast eerste seizoenszege: “Blij met de kans die ik weer kreeg van de ploeg”
foto: Cor Vos
donderdag 21 september 2023 om 18:01

Tim van Dijke grijpt net naast eerste seizoenszege: “Blij met de kans die ik weer kreeg van de ploeg”

Eventjes leek Tim van Dijke de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg te kunnen winnen. Uiteindelijk bleven Søren Kragh Andersen en Jenthe Biermans hem echter nog voor in de massasprint en moest de Nederlander genoegen nemen met een derde plaats. “Ik moet nog een beetje sterker worden”, concludeerde hij op de site van Jumbo-Visma.

“Maar ik ben wel blij met de kans die ik vandaag weer kreeg van de ploeg”, voegde Van Dijke daaraan toe. “Tiesj (Benoot, red.) trok het allemaal flink op gang na de laatste rotonde. Tot aan dat punt was het gekkenwerk met de harde regen. Ik pakte het wiel van Kragh Andersen en probeerde over hem heen te komen. Helaas had ik net niet de echte versnelling in benen.”

Van Dijke wist dit seizoen nog niet te winnen. Wel eindigde hij als tweede in de Grand Prix de Denain, zesde in de ZLM Tour en zevende op het Nederlands kampioenschap tijdrijden. Vorig jaar was hij de beste in een rit van de Sibiu Cycling Tour, een jaar eerder won hij een etappe in CRO Race.

Vrijdag wacht de renners in de Ronde van Luxemburg een lastige etappe. In de finale moet driemaal de Montée de Niklosbierg (3,6 km aan 7,7%) beklommen worden. “Ik ga er morgen alles aan doen om Tiesj zo goed mogelijk te positioneren op de belangrijke punten. Het doel voor de rest van de week is om met hem zo kort mogelijk te eindigen”, aldus Van Dijke.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
21 september 2023 19:09
Ach, vorig jaar 34 koersdagen, fit jaar komt ie op 45-50 uit.
Idd niet superveel maar jonge renner over de kling jagen ook niet slim.
21 september 2023 18:16
Blij met de kans die hij van de ploeg kreeg om weer eens een wedstrijdje voor het echie te rijden? 42 koersdagen tot dusverre is toch wel dramatisch weinig…
  21 september 2023 20:02
  @Alfred Issendorf volgens mij heeft Tim van Dijke een mooi voorjaarsprogramma gereden. Als je vooral eendags wedstrijden rijdt, kom je nooit op een hoog aantal wedstrijden. Ik neem aan dat jij ook van mening bent dat de Lie dramatisch weinig wedstrijden heeft gereden.
  21 september 2023 22:41
  Ayuso 40, Senechal 43, Ballerini 39. Met wat zoeken kom je genoeg renners tegen die onder de 45 zitten, zelfs ondernemers. Allemaal dramatisch natuurlijk? Of alleen als het bij TJV gebeurt?
  21 september 2023 22:49
  Hoeveel heb je er zelf Alfred?

Reacties zijn gesloten.