Thuisfavoriet Pinot: “Ik heb op deze etappe gewacht”

donderdag 11 juli 2019 om 14:33
Thuisfavoriet Pinot: “Ik heb op deze etappe gewacht”

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot zal vandaag luid worden aangemoedigd door de vele wielerfans langs de kant van de weg, aangezien de Fransman is geboren in het dorpje Mélisey, op een steenworp afstand van La Planche des Belles Filles. “Ik heb La Planche dit jaar al tien keer opgereden”, zo vertelt Pinot voor de start aan Francetelevisions.

Pinot bewaart goede herinneringen aan de zeven kilometer lange slotklim. In 2014 finishte hij namelijk als tweede op La Planche des Belles Filles, achter de latere Tourwinnaar Vincenzo Nibali. “Dit is de etappe waar ik op heb gewacht”, zo begint Pinot zijn verhaal. “Eindelijk is het zover.”

“Ik verwacht de nodige steun van het publiek, wat me nog meer energie zal geven. Ik hoop dat ik aan de verwachtingen kan voldoen”, aldus Pinot, die uitstekend aan de Tour is begonnen. “Ik wil ook goed presteren, maar het niveau ligt heel erg hoog. Het is niet gemakkelijk om te winnen in de Tour.”

De kopman van Groupama-FDJ zal La Planche des Belles Filles in relatief koele omstandigheden afwerken. “Ik geef de voorkeur aan deze weersomstandigheden. Dit is beter dan veertig graden Celsius.” De 29-jarige klimmer staat na vijf etappes op een dertiende plaats in het klassement, op 52 seconden van geletruidrager Julian Alaphilippe.

Dit artikel delen:

2 Reacties

oilsmoke 11 juli 2019 om 14:37

Go Pinot!

Sammysosa 11 juli 2019 om 14:43

Allez Pinot!

Headlines

Materiaalzone

Populair