Thomas Gloag debuteert voor Jumbo-Visma in Giro dell’Emilia

vrijdag 30 september 2022 om 11:12
Thomas Gloag debuteert voor Jumbo-Visma in Giro dell’Emilia

foto: Trinity Racing

Stagiair Thomas Gloag zal zijn eerste koers voor Jumbo-Visma rijden in de Giro dell’Emilia. Volgend jaar wordt de Brit, die nu nog onder contract staat bij Trinity Racing, prof bij Jumbo-Visma. Eerder dit jaar won hij al een rit in de Tour de l’Avenir.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Het 21-jarige talent staat te boek als een goede klimmer met onder meer een vierde plek in de Giro d’Italia U23 vorig jaar. Op het heuvelachtig parcours van de Italiaanse klassieker zou hij dus goed uit de voeten moeten kunnen. Met Per Strand Hagenes en Rick Pluimers staan daarnaast twee renners van Jumbo-Visma Development aan de start.

Een andere blikvanger bij de Nederlandse formatie is kersvers wereldkampioen tijdrijden Tobias Foss. Hij rijdt zijn eerste koers op Europese bodem na het behalen van de wereldtitel op de tijdrit.Verder heeft de ploeg met Robert Gesink een tweevoudig winnaar aan de start staan. In 2009 en 2010 wist de Varssevelder de koers al op zijn naam te schrijven. Foss zal zijn debuut maken in de koers.

Selectie Jumbo-Visma voor flag-it Giro dell’Emilia (1 oktober)
flag-no Tobias Foss
flag-nl Sam Oomen
flag-nl Robert Gesink
flag-au Chris Harper
flag-nl Rick Pluimers
flag-no Per Strand Hagenes
flag-gb Thomas Gloag

Dit artikel delen:

8 Reacties

Murcia 30 september 2022 om 11:20

Mooie koers voor de talenten, naast Gloag ook Hagenes en Pluimers. De laatste vertrekt dan wel maar heeft een goed seizoen achter de rug. Die mix van ervaring en jeugd kun je nergens beter inzetten dan bij wedstrijden als deze.

0
horsm 30 september 2022 om 12:44

Pluimers gaat toch voor dat nieuwe team van Cancellara rijden??

1
platteprijs 30 september 2022 om 12:41

Is bekend waar Pluimers volgend seizoen rijdt?

0
platteprijs 30 september 2022 om 13:01

Klopt horsm ik heb het nagezocht in de Wf-krochten.

0
Cochise 30 september 2022 om 11:22

Die “stages” zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Gaat in op 1/8 en pas begin oktober een eerste wedstrijd. Leo Hayter bv heeft ook nog geen enkele koers gereden voor INEOS.

0
Maillot à Pois 30 september 2022 om 11:34

In het geval van Gloag komt dat omdat hij al een vrij vol programma had met de nationale ploeg (Tour de l’Avenir) en Trinity (Arctic Race of Norway en Tour of Britain). En dan heeft ie tussendoor ook nog eens COVID gehad.

1
AWestie 30 september 2022 om 11:23

Ik ben benieuwd wie de dichtste ereplaats gaat pakken, kan veel kanten op vallen voor verschillende renners

0
Marik 30 september 2022 om 13:32

Leuke uiteenlopende ploeg die ze daar opstellen. Ik ben ook heel erg benieuwd naar Foss.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone