Thomas De Gendt in beeld als joker Belgische WK-selectie

woensdag 31 juli 2019 om 09:28
Thomas De Gendt in beeld als joker Belgische WK-selectie

foto: Cor Vos

Over goed zeven weken vinden de wereldkampioenschappen wielrennen plaats in het Britse Yorkshire. De parcoursen zijn door heel veel landen al verkend en de ploegen krijgen stilaan vorm. De Belgische ploeg kent met Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert twee logische speerpunten, maar bondscoach Rik Verbrugghe denkt dat ook Thomas De Gendt iets te zoeken heeft in de mondiale wegrit.

“Een goeie Thomas De Gendt moet altijd mee”, vertelde de bondscoach tegenover Het Laatste Nieuws. “Hij is een betrouwbare luitenant en onmisbaar in de groep”, roemt hij De Gendt, die in 2013 voor het laatst actief was op een WK.

Verbrugghe ziet De Gendt zelfs een straffe stoot als in de jongste Tour de France uithalen: “Op een WK van net geen 285 kilometer kan hij verrassen”, is hij van mening. “Laat hem de vlucht vooruit nemen en hij maakt kans om het af te maken.”

De WK wielrennen in Yorkshire vinden van 22 tot en met 29 september plaats.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Cintu 31 juli 2019 om 10:24

Zou een leuke wereldkampioen zijn. De trui zou in elk geval vaak in de aanval te zien zijn, of op kop van het peleton.
Maar Thomas heeft om de een of andere reden nog maar zelden een resultaat kunnen rijden in een eendagswedstrijd. Al zijn profzeges waren volgens mij ettapes in rittenkoersen.
Als hij er zelf zin in heeft zou ik hem sowieso wel meenemen.

Samlambeej 31 juli 2019 om 12:19

Het is geen kasseiman, Lombardije en Luik zijn te zwaar. Het peloton is nog niet gaar en de medevluchters moeten ook van een zeker gehalte ‘hardrijder’ zijn.

Marik 31 juli 2019 om 10:31

Eerst maar eens kijken hoe hij uit de Vuelta komt. Dan heeft hij 3 grote rondes achter elkaar gereden.

Veloburto 31 juli 2019 om 12:38

Een ITT van 285 km voor Thomasje

Samlambeej 31 juli 2019 om 12:46

Filmpje hierboven van "Kruijswijk viert podiumplaats na rit naar Val Thorens." is zo ontzettend klef. Knuffeltje-knuffeltje met pseudo-kopman Bennett, De Plus nogal flatterend in nachtjapon en gesponserde cap. Overal eens langsgaan alleen heel bewust met de camera erop, bah. Wat ik me al langer afvraag, daar staat linksboven een logo van WF, schieten jullie die beelden? Dat zou nog kleffer zijn en jullie geloofwaardigheid omtrent JV aantasten. Dit soort geënsceneerde 'kleedkamerbeelden' hebben 0,0 toegevoegde waarde, moesten jullie dat denken.

katerkop 31 juli 2019 om 13:06

Hierop kan ik mijn reactie in 1woord geven: zeurpiet.

EddyB1958 31 juli 2019 om 13:38

Gelukkig is dat filmpje met die twee kleuters verdwenen.

EricV 1 augustus 2019 om 11:52

Dit filmpje had idd niet gehoeven. Komt echt heel spontaan over haha

Headlines

Materiaalzone

Populair