Thibaut Pinot: “Een algemeen klassement in de Tour? Nee, dat is nog te veel op dit moment”

maandag 2 mei 2022 om 10:12
Thibaut Pinot: “Een algemeen klassement in de Tour? Nee, dat is nog te veel op dit moment”

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot moest afgelopen week vrede nemen met een dertiende plaats in het algemeen klassement van de Ronde van Romandië. Naar eigen zeggen komt de strijd voor een sterke positie in het eindklassement te vroeg. “Ik ben nog niet klaar om de bijhorende risico’s te nemen.”

“De afgelopen week is snel gegaan, we hebben eigenlijk weinig tijd gehad om mijn overwinning in de Tour of the Alps te kunnen vieren. We hebben snel onze focus op de Ronde van Romandië geleden. Die overwinning in de Tour of the Alps is misschien wel een van de belangrijkste uit mijn carrière, ik denk dat die me terug kan herlanceren”, vertelde hij aan L’Équipe.

In de Ronde van Romandië verloor de Fransman in de eerste etappes veel tijd. In de proloog eindigde hij op een 88ste plaats op 34 seconden van winnaar Ethan Hayter. Bovendien kwam hij in de eerste etappe in lijn niet met de eerste renners in het peloton over de streep, maar wel anderhalve minuut later. Dankzij beterschap in de laatste dagen, Pinot eindigde als vijfde in de koninginnenrit en als zesde in de klimtijdrit, klom hij toch nog naar een dertiende plaats in het algemeen klassement.

“Als ik dit jaar een mooie bergetappe kan winnen, zeker in de Tour de France, dan is mijn seizoen geslaagd. Meespelen voor het algemeen klassement? Ik denk dat dat nog een beetje te veel is. In de Ronde van Romandië heb ik het geprobeerd maar ik voelde dat het nog te veel was. Ik ben nog niet klaar om genoeg risico’s te nemen. Voor een goed resultaat in het algemeen klassement, moet je dat doen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Turtlehead 2 mei 2022 om 10:34

Accepteren, accepteren. Laat dat klassement nou los.

Een mooie bergetappe (en een paar keer mooi verliezen) is óók prachtig. En leuker om naar te kijken.

0
KennyKlimmen 2 mei 2022 om 10:40

Twijfelende renners zijn de mooiste.

0
josi 2 mei 2022 om 11:09

Pinot moet gewoon lekker voor een ritzege gaan, eventueel in combinatie met de bollentrui.

0
Kopinkas 2 mei 2022 om 12:29

Stel me voor dat Pinot in de trailer onder een dekentje 'If not now, then when?' van Tracy Chapman op endless repeat zit te beluisteren, en stiekem een traan laat wegrollen. Dan de zonnebril op en naar buiten, het harde licht in, met de harde blikken van de harde buitenwereld.
Ik zou in zijn plaats naar buiten komen, de bril afzetten, zijn zachte, nog wat tranende ogen ten hemel richten, en bij het wielerjournalistenheir pleiten voor het leven van dag tot dag.
'Het AK, ach, ach, ach, wie maalt daarom. Niet nu, nooit meer.
Ik wil niet leven als metronoom, maar epische bladzijden bijschrijven in het grote wielerboek. La Lombardia, die pakken ze me niet meer af. Dat was een eendagsdans. Strak in het gelid, niets voor mij. Vechten voor een plekje in een vlakke etappe omdat er een breuk in het peloton kan ontstaan, wie wordt daar vrolijk van? Dansen op de pedalen, wanneer de eerste berg zich ontrolt onder de wielen, daar leef ik voor.
Le classement général, je m'en fous! Ca vous vexe? Et alors!'
En verder, Thibaut, veel naar Bitches Brew van Miles Davis luisteren. Koersen als jazz benaderen. Thibaut Runs the Voodoo Down, yeah!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone