Tesfatsion wint Tour du Rwanda, slotrit is voor Díaz

zondag 1 maart 2020 om 13:44
Tesfatsion wint Tour du Rwanda, slotrit is voor Díaz

foto: La Tropicale Amissa Bongo

Natnael Tesfatsion heeft de twaalfde editie van de Tour du Rwanda op zijn naam geschreven. De 20-jarige Eritreeër had het lastig in de slotetappe met aankomst in Kigali, maar hield uiteindelijk 54 seconden over op Moise Mugisha. De ritzege ging naar de Spanjaard José Manuel Díaz.

Tesfatsion veroverde in de vierde etappe de leiderstrui en leek op weg naar de eindzege in de Tour du Rwanda, maar de beloftevolle renner verspeelde nog bijna de leiding in de 89,3 kilometer lange slotetappe van en naar Kigali. Mugisha, de nummer twee in het klassement, viel namelijk aan in de finale.

Leider Tesfatsion bleek niet in staat om het tempo van zijn directe concurrent te volgen en was op achtervolgen aangewezen. De Eritreeër moest de schade zien te beperken en slaagde daar ook in. Hij hield aan de streep 54 seconden over. Mugisha moest genoegen nemen met de tweede plaats in de dag- en einduitslag.

De zege in Kigali ging naar de 25-jarige Díaz. Het is voor de Spaanse klimmer van Nippo-Delko One Provence de eerste zege uit zijn nog jonge carrière. Díaz reed in het verleden voor Israel Cycling Academy en Team Vorarlberg en maakte vorig jaar een goede indruk in enkele klimwedstrijden.

Dit artikel delen:

1 Reactie

lodjan 1 maart 2020 om 21:18

Zeer sterke Moïse Mugisha! Bij zijn eerste aanval reed hij lek en omdat hij het peloton op een lint en in stukken had gereden moest ie lang wachten op een (iets te grote) fiets van een ploeggenoot. Op die fiets plaatste hij weer een aanval en reed een halve minuut weg. Helaas net voor de meet terug gepakt door Diaz. 2e in de rit, 2e in het klassement, 2e in jongerenklassement, 2e Afrikaan en 2e in bergklassement.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone