Niki Terpstra zegeviert na zinderende finale in Dwars door het Hageland

vrijdag 5 augustus 2016 om 17:58
Niki Terpstra zegeviert na zinderende finale in Dwars door het Hageland

foto: © photopress.be

Niki Terpstra heeft met machtsvertoon Dwars door het Hageland gewonnen. De renner van Etixx-Quick-Step reed op steile kasseiklim naar de finish weg uit de kopgroep.

De wedstrijd begon relatief rustig. Na ruim veertig kilometer koers ontstond een grote kopgroep, waarin onder andere Tom Boonen en Wout van Aert waren vertegenwoordigd. Deze groep wist, net als vele andere ontsnappingspogingen die nog zouden volgen, niet voorop te blijven.

Roompot-Oranje Peloton was heel de wedstrijd goed vertegenwoordigd. Nick van der Lijke, Tim Kerkhofs of Michel Kreder wisten telkens de kopgroep te bereiken.

Onverharde wegen
In de finale van de wedstrijd lukte het een groep van tien renners om zich af te scheiden van de rest. In deze groep zaten onder andere Niki Terpstra, Jelle Wallays, Kerkhofs en opnieuw Van Aert. Door de onverharde stroken en regenval in de beginfase van de race zagen enkele renners eruit als mijnwerkers.

Op elf kilometer van de streep, waar een reeks onverharde wegen zich snel afwisselde, reed Wallays weg uit de kopgroep. De renner van Lotto Soudal leek lange tijd op weg naar de overwinning, maar viel stil in de slotkilometer, op de Allerheiligenberg. De steile kasseiklim richting de citadel van Diest was na een slopende wedstrijd net te zwaar voor de 27-jarige renner.

Kasseien van de Allerheiligenberg
Een uitgedunde groep achtervolgers kreeg Wallays in het vizier in die slotkilometer. Met nog enkele hectometers te gaan, waagde Terpstra een alles of niets poging. Het bleek voldoende, want op de top van klim had hij genoeg voorsprong om de zege veilig te stellen. Achter hem finishte Van Aert als tweede, voor Florian Sénéchal restte de derde plek. In het klassement van de Napoleon Cycling Cup neemt Terpstra de leiding over van Dylan Groenewegen.

Dit artikel delen:

29 Reacties

Rondo 5 augustus 2016 om 22:27

Van Aert was al in de aanval geweest anders had hij Nikki eraf gereden. Ja ik ben Nederlander.
Mooie wedstrijd, maar ook wel gevaarlijk, smal en modderig, en kasseien !
Mooi, behalve die sukkels bij de rotonde, niet de sukkel die daar dwars op het parkoers fietste, maar de sukkels die ze er neer hebben gezet om dat soort situaties te voorkomen.

Lalsacien 5 augustus 2016 om 23:12

@Rondo bij die aanval was duidelijk te zien dat Wout niet voluit ging.

jwlb 6 augustus 2016 om 09:10

Als je met machtsvertoon had ik iets meer verwacht dan een jump in de laatste kilometer waardoor je slechts 1 seconde los bent van je achtervolger…

JochemV92 6 augustus 2016 om 12:41

Bertazzo ophalen als knecht voor Boom/de sprinttrein. Zal vast binnen het budget van LottoNL liggen!

Headlines

Materiaalzone

Populair