Teleurstellende Yates: “Lucas Hamilton heeft me opnieuw gered”

zondag 2 juni 2019 om 11:03
Teleurstellende Yates: “Lucas Hamilton heeft me opnieuw gered”

foto: Cor Vos

Simon Yates zal de 102e editie van de Giro d’Italia zo snel mogelijk willen vergeten. De kopman van Mitchelton-Scott reed vrijwel de gehele ronde achter de feiten aan. Ook in de voorlaatste etappe kon hij niet meer dan alleen volgen. “Het was een echt een zware dag”, zo concludeert de Britse klimmer.

Yates moest zaterdag als eerste klassementsrenner passen op de Passo Manghen, maar gelukkig voor de Brit was het op de top nog 117 kilometer tot de finish. Hierdoor kon hij weer aansluiten bij zijn concurrenten. De 26-jarige ronderenner wist uiteindelijk de schade te beperken, met dank aan een opnieuw beresterke Lucas Hamilton.

“Lucas heeft me opnieuw gered, voor de zoveelste keer deze Giro”, is Yates lovend over zijn Australische ploeggenoot. “We hadden met Mikel Nieve nog iemand vooraan, maar hij kwam net tekort in de sprint”, aldus Yates, die middels een goede tijdrit nog kan stijgen naar plaats zes.

Mogelijke verschuivingen 
Zijn achterstand op nummer zeven Rafal Majka bedraagt 33 seconden, terwijl hij 43 seconden moet goedmaken op Miguel Ángel López. Dit lijkt echter een moeilijke opgave te worden, gezien zijn vorm. “Toch gaan we het proberen”, zo vertelt ploegleider Matt White. “Het kan zeker nog”, blijft hij optimistisch.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Chasse_patate 2 juni 2019 om 11:23

Deze klimmer halen jumbo visma. Zou een goede knecht zijn voor Rogla en Kruisie.

hartstikkebedankt 2 juni 2019 om 11:34

Lijkt me bijna onhaalbaar. Wel een goede renner trouwens, net als Haig. Stel dat ze alle ballen eens op 1 ronde gooien dan heb je bijvoorbeeld Yates, Yates, Nieve, Haig, Hamilton, Chaves, Durbridge, Howson.

wielrenner 2 juni 2019 om 11:48

Bedoel je nu Yates of Hamilton?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair