Telefonica-concern Movistar drie jaar langer hoofdsponsor wielerploeg

Door , zondag 16 december 2018 om 13:22
Telefonica-concern Movistar drie jaar langer hoofdsponsor wielerploeg

foto: Sirotti

Eerder lieten we al weten dat Telefónica op het punt stond om de sponsoring van de Spaanse wielerploeg Movistar te verlengen. Vandaag is de deal definitief beklonken, zo laat de WorldTour-ploeg weten. Dit betekent dat Movistar ook de komende drie seizoenen te bewonderen is in het peloton.

Telefoonaanbieder Movistar is in handen van het concern Telefónica, dat al sinds 2012 geld pompt in het wielrennen als hoofdsponsor van de Spaanse formatie. Ze hebben de laatste jaren vele successen mogen vieren met onder meer Alejandro Valverde en Nairo Quintana.

Zo won het team onder meer twee grote rondes, 27 nationale titels en vele klassiekers. In totaal zegevierde Movistar al 257 keer, en kroonde het zich viermaal tot beste ploeg ter wereld. Dit jaar behaalde de Spaanse formatie 26 overwinningen.

Jubileum 
De ploeg van manager Eusebio Unzué heeft in 2019 nog meer te vieren, aangezien de formatie dan begint aan haar veertigste jaar in het profpeloton. “We konden alleen maar zoveel succes boeken dankzij de steun van Telefónica”, is Unzué lovend over zijn hoofdsponsor.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jacco van Stierop 16 december 2018 om 20:05

Edit: Meegenomen

Headlines

Materiaalzone

Populair