Teammanager Vasseur: “Normaal met Bouhanni naar de Tour”

Door , donderdag 1 november 2018 om 11:19
Teammanager Vasseur: “Normaal met Bouhanni naar de Tour”

foto: Sirotti

Nacer Bouhanni zal normaal gesproken als sprintkopman van Cofidis worden uitgespeeld in de aankomende Tour de France. Dat laat teammanager Cédric Vasseur weten aan La Voix du Nord. De Fransman werd dit jaar gepasseerd door de ploegleiding.

Bouhanni en Cofidis leefden dit seizoen lang in onmin met elkaar. Mede hierdoor besloot de ProContinenale ploeg om de voorkeur te geven aan Christophe Laporte als Toursprinter. De 28-jarige Bouhanni wist in het najaar sportieve revanche te nemen, door onder meer een etappe te winnen in de Vuelta a España.

Vasseur laat aan het Franse nieuwsmedium weten Bouhanni volgend jaar wél mee te willen nemen. “Dat is normaal gesproken wel het plan”, aldus de oud-renner, die beseft dat zijn ploeg moet presteren om een wildcard te bemachtigen voor de Tour. “We hebben niet langer de garantie. We moeten het echt verdienen.”

Acht nieuwe gezichten 
De Franse ploeg trok onlangs nog de Colombiaanse klimmer Darwin Atapuma aan. Eerder tekenden Filippo Fortin, Jesper Hansen, Marco Mathis, Emmanuel Morin, Pierre-Luc Périchon, Damien Touze en Zico Waeytens al een contract.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair