Team Sunweb bindt Floortje Mackaij en Liane Lippert langer aan zich

woensdag 16 januari 2019 om 14:30
Team Sunweb bindt Floortje Mackaij en Liane Lippert langer aan zich

foto: Cor Vos

Floortje Mackaij blijft Team Sunweb ook de komende jaren trouw. De Woerdense verlengde namelijk haar contract tot eind 2022 bij de profploeg, waar ze al sinds haar stageperiode in 2013 voor uitkomt. Ook wist de ploeg de Duitse wegkampioene Liane Lippert langer aan zich te binden; net als Mackaij verlengde zij haar contract tot eind 2022.

“Ik ben erg blij met mijn nieuwe contract voor de komende seizoenen”, reageerde de 23-jarige Mackaij. “Ik ben er erg trots op dat ik al sinds de junioren deel uitmaak van deze ploeg. Team Sunweb past perfect bij mijn persoonlijke ontwikkeling en samen met de ploeg wil ik de volgende stap zetten naar het hoogste niveau in het vrouwenwielrennen.”

Afgelopen seizoen won de Woerdense de Omloop van de Westhoek en twee ritten in de Tsjechische Tour de Feminin. In Le Samyn eindigde ze op de tweede plaats en in Dwars door Vlaanderen werd ze derde.

‘Dit toont het vertrouwen’
Ook Liane Lippert (21) rijdt de komende seizoenen bij Team Sunweb. Ze won in 2018 het nationaal kampioenschap op de weg en de Lotto Belgium Tour. Tijdens het WK tijdrijden werd ze derde. “Om bij te mogen tekenen tot 2022 toont het vertrouwen dat de ploeg in me heeft”, reageert de Duitse. “Ze kennen mijn sterke punten en weten ook waar ik nog kan verbeteren.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

FritsvanHoefelen 16 januari 2019 om 15:51

Proficiat Floortje en Liane!

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone