John Degenkolb en Nils Eekhoff missen Belgium Tour na positieve coronatests
Alberto Dainese - foto: Cor Vos
dinsdag 14 juni 2022 om 20:40

John Degenkolb en Nils Eekhoff missen Belgium Tour na positieve coronatests

Update Team DSM moet het deze week in de Baloise Belgium Tour stellen zonder John Degenkolb en Nils Eekhoff. Beide renners zijn positief getest op COVID-19 en moeten de vijfdaagse etappekoers aan zich voorbij laten gaan. Sprinter Alberto Dainese is nu het belangrijkste speerpunt in de ploeg voor de Belgische ronde.

Het wegvallen van Degenkolb en Eekhoff is een forse aderlating voor Team DSM, dat met het duo een rol wilde spelen in de klassieke ritten. “We mikken in de Baloise Belgium Tour op dagsucces en we hebben verschillende pionnen om mee te spelen. In de etappes met een klassiekerprofiel kunnen we John en Nils uitspelen. We hebben met Alberto ook een snelle renner in de gelederen voor de etappes die eindigen in een massasprint. We kijken ernaar uit”, meldde ploegleider Roy Curvers in aanloop naar de ronde in een persbericht.

Voor de 24-jarige Dainese is het de eerste koers sinds zijn succesvolle Giro d’Italia. In de eerste grote ronde van het seizoen wist de rappe Italiaan naar de zege te sprinten in de elfde etappe naar Reggio Emilia, voor mannen als Fernando Gaviria, Arnaud Démare, Caleb Ewan en Mark Cavendish. In de Baloise Belgium Tour moet Dainese het opnemen tegen onder anderen Fabio Jakobsen, Jasper Philipsen, Sam Bennett en Arnaud De Lie. De selectie wordt compleet gemaakt door Tobias Lund Andresen, Mark Donovan, Enzo Leijnse en Frederik Rodenberg Madsen.

De Baloise Belgium Tour staat voor 15-19 juni op de kalender.


Update – Nils Eekhoff toch niet van start

Nils Eekhoff zou aanvankelijk ook deelnemen aan de Baloise Belgium Tour, maar de 24-jarige Nederlander heeft nog te veel last van zijn valpartij in de ZLM Tour. “De schade is erger dan ik in eerste instantie dacht. Ik heb hechtingen in mijn hand, elleboog en heup. Ik heb momenteel ook erg veel last van mijn nek. Ik moet de Baloise Belgium Tour dus helaas laten schieten”, laat Eekhoff weten aan WielerFlits.


Update – Ook Degenkolb start niet

Ook John Degenkolb verschijnt morgen niet aan de start van de Belgium Tour. De Duitser testte vandaag namelijk positief op het coronavirus, net als Nils Eekhoff overigens. Deze positieve test kwam voor de Nederlander boven op de gevolgen van zijn val in de ZLM Tour, waar hij nog altijd veel last van ondervindt. Door de afwezigheid van Degenkolb en Eekhoff gaat Team DSM met slechts vijf renners van start.

Selectie Team DSM voor flag-be Baloise Belgium Tour (15-19 juni)
flag-dk Tobias Lund Andresen
flag-it Alberto Dainese
flag-gb Mark Donovan
flag-nl Enzo Leijnse
flag-dk Frederik Rodenberg Madsen

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
14 juni 2022 11:34
Dainese mee naar de Tour ipv Bol?
14 juni 2022 12:04
Nee, Bol rijdt de Tour.
    14 juni 2022 13:29
    Amai en na Zwitserland zit hij al aan 50 koersdagen. Hij rijdt alles dan?
14 juni 2022 20:38
Ook geen Degenkolb (zie twitter van de ploeg) wegens positieve coronatest.
14 juni 2022 21:12
Weet iemand wat de regels zijn voor de tour? x-aantal moet de hele ploeg vertrekken ofzo? Nog steeds testen op de rustdagen?
14 juni 2022 21:16
Das balen t zit nils nie mee
14 juni 2022 22:27
Als het van Degenkolp moet komen dan heb ik er een bang hart voor
14 juni 2022 22:45
Het gedonder begint weer een beetje.
    14 juni 2022 23:11
    Zo lijkt het helaas. Ook Thimo Willems, de 'krampenman' uit de Brussels Cycling Classic, heeft intussen positief getest en moet verstek geven.
    15 juni 2022 10:39
    Eigen schuld. Hadden ze maar een extra booster moeten halen oid. Misschien dat een 2e koffiefilter had geholpen.
15 juni 2022 01:55
Covid zou weleens een grote rol kunnen gaan spelen wat betreft de Tour als kopmannen positief gaan testen.
    15 juni 2022 05:51
    Daar gaan we weer. Ik denk dat je weleens gelijk kan hebben. De oplopende cijfers voorspellen weinig goeds.
    15 juni 2022 07:55
    Ik zag bij de start van enkele wedstrijden toch veel foto's van renners die handtekeningen uitdelen aan de fans - zowel fans als renner zonder mondmasker - als renner zijnde zou ik toch minstens tijdens interacties met fans mijn mondmasker aanhouden (en een flesje disinfectant in de achterzak voor na het handjesschudden en gebruik van de pen van de supporter).

    Ik besef ook wel dat we met zijn allen denken dat Covid voorbij is, maar dat is helaas niet het geval !
    15 juni 2022 14:17
    @Rondje 25: als men eens zou stoppen met van een besmetting een wereldramp te maken zou er geen probleem zijn…
15 juni 2022 10:06
jammer jammer, twee renners die extra kleur konden geven aan deze BBT
15 juni 2022 14:18
Moest er nu eens staan: “door ziekte” ipv “na positieve coronatest” zou het al een andere boodschap zijn. Toevallig wat viraal RNA in je lichaam hebben of een snotneus is geen reden om niet te koersen (of werken

Reacties zijn gesloten.