Team DSM met Bardet in Parijs-Nice, Vanhoucke medekopman in Tirreno-Adriatico

woensdag 1 maart 2023 om 08:47
Team DSM met Bardet in Parijs-Nice, Vanhoucke medekopman in Tirreno-Adriatico

Romain Bardet - foto: Cor Vos (archief)

Team DSM heeft zijn selecties prijsgegeven voor Parijs-Nice (5-12 maart) en Tirreno-Adriatico (6-12 maart). In de Franse ronde is Romain Bardet de kopman voor het algemeen klassement, Harm Vanhoucke en Andreas Leknessund mogen in de Italiaanse rittenkoers dan weer voor een goed klassement gaan.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

In Parijs-Nice rekent de ploeg dus op klassementsrenner Romain Bardet. De 32-jarige Franse klimmer maakt zich op voor zijn achtste deelname aan de ‘Koers naar de Zon’. Bardet werd in 2019 al een keer vijfde in het eindklassement en was in 2016 negende voor eigen volk. De ervaren coureur was dit jaar al achtste in de Tour des Alpes Maritimes et du Var en elfde in de Faun-Ardèche Classic en Faun Drôme Classic.

“We denken dat het parcours Romain heel erg goed ligt, en dus hebben we een selectie samengesteld die hem goed zou moeten kunnen ondersteunen. De koninginnenrit finisht vlak bij zijn huis, dat zal hem extra motivatie geven. Verder mikken we op de sprints en op dagresultaten. Chris Hamilton en Kevin Vermaerke zullen Romain vooral ondersteunen, maar Nils EekhoffJohn Degenkolb en Pavel Bittner zullen ook hun kansen mogen gaan”, laat ploegleider Phil West weten.

Mayrhofer was dit seizoen al succesvol in het tenue van Team DSM – foto: Cor Vos

In Tirreno-Adriatico is het dan weer aan Harm Vanhoucke, Andreas Leknessund en Marius Mayrhofer om het mooie weer te maken namens Team DSM. Vanhoucke en Leknessund zijn de klassementsrenners met dienst. De 25-jarige Belg liet dit seizoen al zijn goede vorm zien: Vanhoucke werd vorige week nog tiende in de UAE Tour. De 22-jarige Mayrhofer, dit seizoen al winnaar van de Cadel Evans Great Ocean Road Race, mag zich laten zien in de sprints. Ook Alberto Dainese is een zeer rappe man.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Romāns Vainšteins 1 maart 2023 om 09:30

Bardet zie ik zomaar aanhaken bij het olijke trio Benoot, Wellens & Mohoric.

0
Cochise 1 maart 2023 om 09:57

Alleen gaat dit bericht niet over de Strade waar Bardet niet meerijdt omdat hij dus de dag nadien in Parijs-Nice start.

1
mauri 1 maart 2023 om 13:59

Voor beide koersen renners die kunnen verassen, maar ook kunnen tegenvallen. Ik zie Bardet op het podium staan maar evengoed een anonieme 17de plaats. Dainese kan 2 ritten winnen maar ook er niet aan de pas komen. Ben benieuwd.

0
peterwinnen 1 maart 2023 om 15:12

Kijk, dat zijn de gedurfde voorspellingen waar we allemaal op zitten te wachten! ;-)

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone