Team DSM met Arensman, Bol en Kragh Andersen in Ronde van Zwitserland

donderdag 9 juni 2022 om 14:31
Team DSM met Arensman, Bol en Kragh Andersen in Ronde van Zwitserland

Thymen Arensman - foto: Cor Vos

Team DSM heeft zijn zevenkoppige selectie voor de komende Ronde van Zwitserland (12-19 juni) uit de doeken gedaan. De Nederlandse formatie rekent onder meer op de klimkwaliteiten van Thymen Arensman, de sprintkunsten van Cees Bol en de allround-capaciteiten van Søren Kragh Andersen.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Voor de 22-jarige Arensman, die aan het einde van het seizoen zal verkassen naar INEOS Grenadiers, is het zijn eerste wedstrijd sinds de Giro d’Italia. In de Italiaanse ronde liet de beloftevolle klimmer zich meerdere zien in de aanval. In de bergetappe naar Aprica werd hij knap tweede, net als in de slottijdrit in en rond Verona. Ook werd Arensman vijfde in de rit met aankomst op de Passo Fedaia. In het algemeen klassement eindigde hij als achttiende.

Team DSM heeft met Andreas Leknessund nog een tweede renner geselecteerd die zijn mannetje staat bergop. Verder bestaat de ploeg uit rouleurs Søren Kragh Andersen, Casper Pedersen, Nico Denz, Nikias Arndt en sprinter Cees Bol. Arndt kan eventueel nog als troefkaart worden uitgespeeld in de ‘lastige sprintritten’.

De ploeg mikt in Zwitserland vooral op dagsucces, zo verklapt ploegleider Phil West in een perscommuniqué. “Zoals altijd brengen we een competitieve ploeg aan de start. We willen op alle fronten aanwezig zijn. Het doel is om elke dag aanwezig te zijn en onze kansen te grijpen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Arema Pro Cycling Team 9 juni 2022 om 14:43

Wanneer gaat de echte Bol keer opstaan dit jaar?

0
koos1 9 juni 2022 om 17:39

Geen Tour voor Bol? Anders wel een heel vol programma met Giro-Zwitserland-Tour

0
Turtlehead 9 juni 2022 om 14:45

Hé Arensman mag starten. Heb ik toch ongelijk dat hij einde seizoen zou zijn ;)
Gun hem wel een mooie etappe, met Girobenen. En dan de NK’s ?

0
Aart van Woud 9 juni 2022 om 17:33

Ik wil m wel in het rood wit blauw zien

0
Aart van Woud 10 juni 2022 om 06:59

Haha dat is zo Martijn, maar ik bedoelde natuurlijk de trui van de professionals van dit jaar. En misschien lastig, maar niet onmogelijk. Toch?

0
Romāns Vainšteins 10 juni 2022 om 07:33

Lijkt me sowieso de favoriet vd tijdrit.

0
Wheely 10 juni 2022 om 07:44

@RV
Ha dat is een goeie, jij wil zeker een discussie uitlokken over hem, wiens naam wij niet dienen te noemen vs Arensman ;-)

Ohw nevermind je bedoelt het NK natuurlijk!

0
Romāns Vainšteins 9 juni 2022 om 15:03

Mooie serieuze kop heeft die gast ook, die gaat er werkelijk alles uit proberen te halen: in een strak pakje pedaalstampen

0
11 na 11 9 juni 2022 om 21:18

Thymen lijkt me toch een stuk volwassener geworden, fysiek dan, als je naar zijn gezicht kijkt. Dat ”jongetje” is weg.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone