Tao Geoghegan Hart: “Het was aan Hindley om het verschil te maken”

zaterdag 24 oktober 2020 om 16:55
Tao Geoghegan Hart: “Het was aan Hindley om het verschil te maken”

foto: Cor Vos

Tao Geoghegan Hart krijgt morgen een unieke kans om de Giro d’Italia te winnen. De Brit staat na twintig etappes tweede in het klassement, maar zijn grote concurrent en rozetruidrager Jai Hindley staat in dezelfde tijd. Die laatste is op papier wellicht de mindere tijdrijder.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Hart wist vandaag het beulswerk van zijn ploeg INEOS Grenadiers met verve af te ronden. Met name Rohan Dennis maakte weer indruk door kilometerslang op kop te beuken. “Het was echt een fantastische dag. Mijn ploegmaats hebben echt een geweldige etappe gereden. Ik voelde me heel erg goed en wist dat het niet aan mij was om het verschil te maken.”

“Het was aan hem (doelt op Hindley, red.) om voor verschillen te zorgen. Ik wist dat hij me niet kon lossen na zijn eerste versnelling.” Hart bleek uiteindelijk sterk genoeg om Hindley te vloeren in een elitesprintje voor de ritzege, waardoor beide kemphanen nu in dezelfde tijd staan. “Het verschil is zo ontzettend klein. We zullen zien wat er gaat gebeuren.”

De grote favoriet? 
“Of ik de grote favoriet ben voor de eindzege? Misschien wel, maar we hebben nog altijd een etappe te gaan. Er kan nog van alles gebeuren.” In de eerste tijdrit naar Palermo wist Hindley overigens een snellere tijd te realiseren. “Maar toen reed ik helemaal niet voluit. Ik was hier aanvankelijk voor Geraint Thomas. We zijn nu bovendien drie weken verder.”

“We spreken over een totaal ander parcours en het is weer een totaal andere dag. Ik heb in de laatste chrono wel laten zien dat ik een goede tijdrit in de benen heb. Ik zal morgen gewoon alles geven.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Andreotti 24 oktober 2020 om 17:27

Roglic dacht ook dat hij een betere tijdrit reed…… blijf ook voor Hart riskant. Denk dat als hij Hindley had kunnen lossen, hij dat ook had moeten doen. Zo een opmerking blijft merkwaardig

Peter Lippens 24 oktober 2020 om 17:38

hetzelfde gedacht had ik gisteren ook al maar dan Wilco ipv Hart …. was ook al zegezeker, toch alvast hier bij de kenners op dit forum

super 24 oktober 2020 om 17:33

Hindley slaapt vannacht niet en Hart heeft niets te verliezen. Ik zet mijn geld op Hart

Plato 24 oktober 2020 om 17:47

Hart gaat dit nu winnen, daar kan je wel geld op inzetten inderdaad.

Jungle Man 24 oktober 2020 om 17:47

Ik zag dit een paasdagen terug al aankomen in de rit die hart won. Dennis is wel uitzonderlijk sterk zo ineens.

Tonydepony 24 oktober 2020 om 17:53

Hart wint normaal wel. Hindley was in de 2e tijdrit aan het eerste tussenpunt na 7.6 km wel maar 2 seconden achter. Na 17 km was het verschil 20 seconden

Navardauskas 24 oktober 2020 om 17:58

Vlakke tijdrit is gewoon kat in het bakkie voor Hart.

Sunweb heeft laten zien dat ze niet kunnen nadenken als de druk erop staat. volledig op het conto van de ploegleiding

dwerg 24 oktober 2020 om 18:17

In de vlakke, korte tijdrit van tien kilometer in Tirreno-Adriatico was het verschil maar zes seconden in het voordeel van Hart. Een bocht verkeerd inschatten of een glad putdeksel en de roze trui is voor Sunweb. Ik durf het niet te zeggen.

VerstandOpNul 24 oktober 2020 om 19:33

Uitstekende Giro gereden, met ritwinst in 2 van de meest spraakmakende etappes..
Ik vind het een prima winnaar zo..

Ik schat hem wel een niveautje lager in dan Bernal/Pogacar/Evenepoel..
Zou zomaar zijn ‘Aru’-momentje kunnen zijn..

Chippen 24 oktober 2020 om 21:20

aru heeft uiteindelijk wel 5 keer top 5 gereden in een grote ronde, dat zie ik tao niet doet

al was het maar omdat hij met bernal, thomas, sivakov, carapaz, porte, martinez, sosa en yates in de ploeg zit en ik schat minstens 80% van dat rijtje nog altijd hoger in dan hart

adelaarvanantwerpen 24 oktober 2020 om 22:13

Aru was een van de grootste talenten van zijn generatie. Hij werd dat jaar ook nog tweede in de giro. In de vuelta versloeg hij ook echte toppers. Rodriguez, Majka (2014-2015 majka was een veel betere en leukere renner dan nu), Quintana en een goede Chaves.

FDJ 24 oktober 2020 om 23:33

Als je toch begin 2020 had gezegd hier dat de Giro een podium kreeg met Hindley, Hart en Kelderman erop (in willekeurige volgorde) dan hadden ze je compleet voor gek verklaard.

SCIC 25 oktober 2020 om 08:24

Ineos wordt vaak negatief afgeschilderd, maar wat ze in de Giro hebben laten zien is toch wel fenomenaal. De kopman verliezen en dan over kunnen schakelen naar plan B, dat hebben ze wel bijzonder goed gedaan.
Overigens doet Sunweb het met een veel minder budget ook goed. Je topteam inzetten in de Giro blijkt al met al een goede zet geweest. Uiteraard is het zuur als het straks een tweede en derde plaats oplevert, maar vooraf zou men daar mogelijk wel voor getekend hebben.

Headlines

Materiaalzone