Tadej Pogacar tiende bij debuut in Dwars door Vlaanderen: “Kopgroep was te sterk”

woensdag 30 maart 2022 om 18:13
Tadej Pogacar tiende bij debuut in Dwars door Vlaanderen: “Kopgroep was te sterk”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar is bij zijn debuut in Dwars door Vlaanderen als tiende geëindigd. De Sloveense kopman van UAE Emirates miste de beslissende kopgroep en leek in zijn eentje de sprong te maken, maar viel stil en moest in de tegenaanval. “Maar ze waren te sterk vooraan en reden te snel”, vertelde Pogačar na afloop.

Pogačar koerste erg attent van voren toen op ongeveer 90 kilometer van de finish, alleen op Berg ten Houte ontbrak hij op de voorposten. “Op een sleutelmoment was er een valpartij en daardoor werd ik opgehouden. Ik miste daardoor de kopgroep”, legt hij uit. “Ik probeerde nog terug te komen met een extra inspanning, maar ze waren te sterk vooraan en reden te snel. We hebben het nog meerdere keren geprobeerd… Maar uiteindelijk was het wel een goede wedstrijd.”

“Dat is ook koers”, vertelt Pogačar over die situatie waardoor hij op achterstand geraakte. “Ik kon de val niet meer omzeilen en verloor daardoor wat plekken. Ik had beter van voren moeten zitten. Op de klim daarna (de Kanarieberg, red.) ging ik vol gas, maar het lukte niet.”

Hectiek en chaos
Voor het eerst focust de Tourwinnaar zich dit jaar op de Vlaamse klassiekers, met nu Dwars door Vlaanderen en zondag de Ronde van Vlaanderen. “Ik heb zeker veel geleerd. In het eerste uur waren er veel aanvallen voor de vroege vlucht en dat was hectisch. Ik kreeg daar al het gevoel dat het chaos zou worden tot de finale. En dat was ook zo”, lacht hij. “En zondag zal dat zeker nog erger zijn. Ik weet niet of ik in de Ronde ook mee ga doen van voren. Ik was nu niet mee vooraan, dus ik durf niet te zeggen of ik zondag er wel bij ga zijn.”

Pogačar voor de start, naast latere winnaar Mathieu van der Poel – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

8 Reacties

vevie 30 maart 2022 om 18:15

Die doet zondag ‘gewoon’ mee…

0
bartp25 30 maart 2022 om 18:25

Denk dat parcourskennis en het hebben van een minder team voor de Vlaamse wegen hem de das gaan omdoen. Mannen als WvA en Mvdp weten precies waar ze moeten zitten op welk moment, hebben daarnaast het team om hen daar neer te zetten.

0
Marco Willems 30 maart 2022 om 19:30

Bart, iedere ploegleider zal schreeuwen wanneer je goed moet zitten, daarnaast heeft ie Trentin bij zich die wel bekend is. Verder moet ie gewoon zorgen dat ie dicht in de buurt van VdP, WvA en Asgreen zit want dan zit je altijd in goede positie. Terreinkennis is voor mij dan ook geen reden dat Pogacar geen topklassering kan rijden.

0
Limal 30 maart 2022 om 18:35

Gelukkig voor Pogi zal er in de RVV allicht wat meer controle zijn. Berg Ten Houte en de Kanarieberg kent hij nu en als hij daar nog met de besten overheen komt dan volgen de twee lokale circuits met het duo Oude Kwaremont/Patersberg. Dat zou hem als klimmer/puncher/tijdrijder moeten liggen en de koers wordt vanaf daar veel overzichtelijker.

0
josi 30 maart 2022 om 18:42

Hij is duidelijk sterk genoeg om een rol te spelen in Vlaanderen. Als het even tegenzit, heeft hij echter geen geweldig team om op terug te vallen.

0
Romāns Vainšteins 30 maart 2022 om 18:49

Pogi zal zowel moeten bidden voor de posities als het heel blijven van zijn fiets. Wel handig voor hem om deze les vandaag mee te pakken en niet ergens op 95 k vd meet op zondag.

0
Polleke 30 maart 2022 om 19:18

Hij is blijven vechten en dat siert hem… zonder akkefietjes zullen de besten er hem nooit afrijden…medefavoriet…

0
Peetvader 31 maart 2022 om 11:09

Ondanks dat hij niet mee was is dit toch een goede training/les geweest voor zondag.
Gewoon Wout en Mathieu volgen en dan op 1 van de laatste bergjes vol gas.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone