Tadej Pogacar is terug in de strijd – WIELERFLITS UPDATE #15

vrijdag 15 juli 2022 om 14:00
Video

Na de inzinking op de Col du Granon heeft Tadej Pogacar zich knap herpakt in de koninginnenrit naar Alpe d’Huez. De Sloveen probeerde meerdere keren Jonas Vingegaard uit zijn wiel te rijden, maar kon de Deense geletruidrager niet lossen. Wel is de kopman van UAE Emirates geklommen naar de tweede plaats in het klassement. De strijd om de gele trui is daarmee nog allesbehalve beslist.

In de WielerFlits Update bespreken verslaggevers Nico Dick en Raymond Kerckhoffs de indrukwekkende prestatie van Tom Pidcock, de terugkeer van Chris Froome, het duel tussen Vingegaard en Pogacar en wat we vandaag kunnen verwachten? Een massasprint of een dag voor de aanvallers…

Beluister de podcast hier:


De WielerFlits Update is ook te beluisteren als podcast
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

11 Reacties

skylimit 15 juli 2022 om 10:30

Terug in de strijd ? De strijd is toch nog niet gestreden tot de showetappe naar Parijs.
Pogacar zal wel met een ander strijdplan moeten komem om tijd terug te pakken op Vingegaard of hopen op een minder moment.

0
Tony 15 juli 2022 om 12:10

Het verschil is dat de ploeg van JV alleen maar sterker wordt. Majka kon gisteren niet veel betekenen voor Pogi.

0
Erik de Vlaming 15 juli 2022 om 12:50

Strijd is het mooiste wat er is! Hopen dat Pogi het geel weer kan pakken en de robot machine van JV hapert (niks ten nadelen van Jonas maar een te sterke ploeg is gewoon niet echt spannend).

Kleine verschillen en op de een na laatste dag pakt Thomas dan het geel in de tijdrit om die in Parijs door een val weer te verspelen aan Jonas!

0
Cap 15 juli 2022 om 12:57

Vreemde kop, hij is immers geen moment weg uit de strijd geweest?

0
marcel fischer 15 juli 2022 om 13:55

Helemaal eens met Erik. Bepaald geen kleurrijke sport meer de tour zolang het gaat om alles bij elkaar kopen. Verhaaltje Manchester City of Ineos moet je niet willen hebben in de sport. En al helemaal niet als er slechts 1 uit eigen land mee mag doen, terwijl talenten van eigen bodem thuis zitten. Eigenlijk geeft Pogacar het voorbeeld. Daarom zie ik liever hem winnen dan die gele ploeg uit.. waar ook alweer?

0
Ray Haaier 15 juli 2022 om 14:38

In hoeverre geeft Tadej dan het voorbeeld? Door aanvallend te rijden? Hoe is Jonas aan die gele trui gekomen dan? Of is de Sloveen de kopman van een Sloveense ploeg gevuld met Slovenen? Of is Tadej eigenlijk een oliesjeik uit de Emiraten en zijn ploegmakkers ook?

Alles is onderworpen aan moment en toeval. Was Tadej nu nog steeds aan het domineren, had je een veel saaiere wedstrijd dan nu het geval. Had Jonas in zijn wiel gebleven, was het een lafaard. Maar valt ie aan en heeft zijn ploeg een plan, dan zijn ze te dominant.

Ik hou erg van de sport an sich, maar ik zie totaal geen reden om een bepaalde renner zo op te hemelen alsof ie de Schepper is van de wereld en tegelijkertijd zie ik geen reden om een andere renner naar beneden te halen, bij de ene ploeg wel vragen te stellen en bij de andere niet. Het vereren en verachten vergiftigt alles dat in beginsel mooi is en dat is wat je hier constant ziet gebeuren in reacties. Het gaat vaak niet meer om de mooie sport, maar om het vergodelijken en/of afkraken van hen die die sport bedrijven.

Probeer je eens te plaatsen in de schoenen van Tadej, of Jonas, of 1 van hun ploegmakkers, of zelfs ploegleiders… is er dan nog reden voor verheerlijking of verachting?

0
Harm Zijlstra 15 juli 2022 om 15:19

Die gele ploeg komt uit Nederland. Die andere uit UAE. Die ploeg heeft NUL wielrenners uit eigen land opgesteld, heeft vrijwel alles gekocht en een aanzienlijk hoger budget dan TJV. Dus waar hebben we het eigenlijk over, meneer Fischer van de paspoortcontrole.

0
Murcia 15 juli 2022 om 15:43

Dit type reacties van de heer Fischer hebben alleen maar als doel om uit te lokken. Sokpop accountje aanmaken en gaan met die banaan. TJV is bah en Pogacar is super met argumenten die slaan als een l.l op een drumstel. Verdienmodelletje aangeboord.

0
Harry Hek 15 juli 2022 om 15:44

Azijn pissen zonder een punt te maken. Pogacar geeft het voorbeeld van alles wat je daarvoor noemt dat niet goed is.

0
FDJ 15 juli 2022 om 15:47

Het mooie is dat Jumbo eigenlijk amper gevestigde grote namen heeft gekocht.

Roglic, Vingegaard, Kuss, Van Aert zijn allemaal gekocht of als talent (waar je maar van moet afwachten hoe groot ze echt worden want hoeveel door velen als grote talenten bestempelden zijn nooit echt doorgebroken)

Kruijswijk kwam uit de Rabo jeugd, Benoot was een grote naam, Laporte was ook gewoon goed gescout want die is beter dan ooit. Van Hooydonck was bij velen hier ook twijfel of het wel de gewenste versterking was voor Van Aert.

Buiten de Tourploeg kun je Rhohan Dennis als grote naam zien, maar verder ook veel jonge gasten de kans gegeven.

Kooij, Leemreize, Dekker, Foss, Van Dijke 2x en Hessmann. Allemaal jeugdige renners.

Het is lullig dat er nu slechts 1 Nederlander bij is. Je zit echter wel deels in een overgangsperiode qua Nederlandse renners. Gesink, Mollema, Dumoulin hebben de beste jaren gehad. De lichting met Van Dijke, Kooij en Leemreize komt er aan. Een Van der Poel past gewoon niet bij de ploeg.

Als je het dan over kopen en de vergelijking met City maakt kijk dan naar UAE en wat dat slechts opbrengt. Een minder team als collectief. Majka (Bora), Soler (Movistar), Ackermann (Bora), Almeida (Quick step), Bennet (Jumbo), Hirschi (DSM), Formolo (Bora) en Trentin (CCC)

Die zijn allemaal op naam en erelijst gehaald en grotendeels hief je daar qua talentontwikkeling weinig meer aan te doen.

Kortom Jumbo levert heel knap werk.

0
Erik de Vlaming 15 juli 2022 om 19:29

Qua team is UAE ook een bij een gekocht zooitje maar ze zijn in verhouding tot JV dan weer de underdog. Het is geen collectief en dat is JV wel weer.

Ik denk dat het mooie van wielrennen is als er strijd is. Jonas verslaat Pogi nu en dat is mooi en als Jonas twee keer de beste is dan is het weer leuk als hij verslagen wordt. Zonder strijd geen mensen voor de buis. Dat is ook het mooie aan VDP en Wout die houden elkaar scherp en zijn om beurten de beste.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone