Taco van der Hoorn: “Nooit verwacht dat ik dit nu zou halen”

woensdag 15 augustus 2018 om 16:55
Taco van der Hoorn: “Nooit verwacht dat ik dit nu zou halen”

foto: Sirotti

Bij Taco van der Hoorn kwamen na zijn ritzege in de BinckBank Tour de emoties los. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij keerde pas deze week terug in koersverband na maanden blessureleed. “In november ben ik gevallen. Ik liep daarbij een hersenschudding op en het werd maar niet beter”, zei hij na afloop in het flashinterview.

Van der Hoorn stond maandenlang aan de kant met een slepende hersenschudding, die hij opliep bij een val met de crossfiets. Na een sterk seizoen in zijn debuutjaar bij de profs, stond afgelopen zaterdag pas zijn eerste wedstrijd in 2018 achter zijn naam.

Stadsfiets
“Na zes maanden kon ik nog steeds niet fietsen. In mei ben ik weer begonnen op de stadsfiets, maar ik kreeg een terugslag – het ging echt niet”, blikte Van der Hoorn terug. “Ik zag het zwaar in. Toen ik ben ik eerst weer gaan wandelen en pas twee maanden geleden merkte ik progressie.”

Al op zijn vierde wedstrijddag na zijn rentree stond hij op het hoogste treetje van het podium, nota bene in een WorldTour-koers. “Ik heb de afgelopen tijd superhard getraind. Ik had nooit verwacht dat ik dit nu zou halen. Ik snap er geen reet van.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

KimJungPoels 15 augustus 2018 om 17:02

Prachtig gekoerst. Een beetje geluk dat Mohoric al zulke vissen binnen heeft dat hij inmiddels ook van andere verwacht dat ze meehelpen en het anders lekker laat lopen.

Maar ook erg slim gespeculeerd en voldoende de rust bewaard door af en toe een beurtje over te slaan. Was een erg spannend etappe om te zien.

Olly 15 augustus 2018 om 17:24

Hahaha het is wel te horen in het interview met wie hij een huis deelt, prachtige uitspraken a’la van’t schip.
Geweldig dat die mannen van Roompot geen media training hebben gevolgd. Wat op de tong komt rolt er ook uit. Een glimlach van oor tot oor op het podium en het ongeloof op het moment van passeren van de streep!!
Gouden moment, geniet er van Taco!!

kelderfan 15 augustus 2018 om 17:24

Het is hem in ieder geval gegund, want na zoveel pech en dan zo terugkomen.

horsm 15 augustus 2018 om 18:05

Schip en Hoorn mogen vaker samen trainen. De een pakt Norg, de ander kaapt een BinckBank rit….

Guushovd 15 augustus 2018 om 19:09

The dynamic duo

Pedalo 15 augustus 2018 om 20:25

Net even de finale gekeken….vlug naar Sunweb, samen met Schip….vorig jaar al goed. En nu weer

ghostwriter 15 augustus 2018 om 23:20

In de WT hebben wielrenners die geen berg over kunnen niets te zoeken en bij Van Schip is het nog maar de vraag of hij dat wel kan.

TomDJ 15 augustus 2018 om 20:48

Mooi dat iedereen hem kwam feliciteren.
Met een blije streekgenoot Langeveld.

Wheely 15 augustus 2018 om 20:52

Wat een fantastische overwinning voor deze gast!

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone