Taco van der Hoorn: “Mooi dat ik op de Cipressa nog kon aanvallen”

zaterdag 20 maart 2021 om 18:56
Taco van der Hoorn: “Mooi dat ik op de Cipressa nog kon aanvallen”

foto: Cor Vos (archief)

Taco van der Hoorn kleurde zaterdag Milaan-San Remo. Pas op de Cipressa kwam de vlucht van de Nederlander ten einde: “Ik heb alles gegeven wat er nog in zat. Het was mooi om op de Cipressa nog te kunnen aanvallen.”

“Dit is een bijzondere wedstrijd, dus was het speciaal om zo een lange tijd voorop te rijden”, gaat hij verder. “We kregen geen grote voorsprong, maar dankzij onze goede samenwerking en de meewind konden we toch nog een lange tijd op kop van de wedstrijd blijven.”

Na bijna 270 kilometer kwam zijn vlucht dan alsnog ten einde. “Ik verwachtte dat het peloton me voorbij zou stormen, maar dat viel al bij al nog mee. Dit betekent dat ik, ondanks de vermoeidheid, toch nog behoorlijk bergop reed.”

“Ik ben tevreden over mijn gevoel en prestaties in Parijs-Nice en deze Milaan-San Remo. Laat de Vlaamse klassiekers maar komen”, eindigt Van der Hoorn.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Westfalen 20 maart 2021 om 19:13

Sterk gereden van Van der Hoorn. Laat zien dat hij in de World-Tour thuis hoort. Hopelijk kan hij presteren in Vlaanderen.

FreeWilly 20 maart 2021 om 19:24

Hopelijk brengt hij Intermarche in beeld in de klassiekers, is samen met de Italiaan Rotta, 1 van de beste aankopen van het team. Hopelijk herpakt de ploeg haar want Alpecin en Bingoal hebben al veel meer gepresteerd.

Romāns Vainšteins 20 maart 2021 om 20:13

Tip : zit mee in GW en PR, daar maak je als anticipant een goede kans op een mooi resultaat! Mooi altijd om een renner na mindere periode zich vol in beeld terug te zien knokken. Doet me altijd meer aan mijzelf denken op een fiets dan om het even welke kampioen :)

Wheely 20 maart 2021 om 20:35

Fantastisch, als laatste vluchter overblijven op de Cipressa is het hoogst haalbare en levert toch maar even je shine momentje op.

xistnc 20 maart 2021 om 21:13

Taco als laatste vluchter, Timo op kop van het peloton. Ik weet wel iemand die dat een paar mooie minuten vond.

David Janssens 21 maart 2021 om 12:23

Prima gereden gisteren, goed te lezen dat zijn eigen gevoel ook goed is. Hij lijkt zijn kans met beide handen aan te grijpen en te bewijzen dat hij zijn contract waard is. Laten we hopen dat hij dit kan doorzetten: het is immers altijd leuk een Nederlander voorop te zien!

Headlines

Materiaalzone

Populair