Taaramaë wint in Murcia, Mollema tweede
zaterdag 14 februari 2015 om 16:02

Taaramaë wint in Murcia, Mollema tweede

Rein Taaramaë

Rein Taaramaë heeft in Spanje de Ronde van Murcia gewonnen. De renner van Astana kwam na een wedstrijd van 198 kilometer solo als eerste over de finish. Bauke Mollema eindigde als tweede, voor Zdenek Stybar.

In het zuiden van Spanje stond de renners een wedstrijd over een bergachtig parcours te wachten. Tijdens het eerste wedstrijduur ontstond er een kopgroep van elf man, met onder meer Javier Moreno (Movistar), Daniel Navarro (Cofidis) en Rein Taaramäe (Astana). De vluchters bleven kort voorop, maar twee Spanjaarden hielden het langer vol. Garikoitz Bravo (Murias Taldea) en Victor Martin (Burgos-BH) reden een maximale voorsprong van meer dan elf minuten bij elkaar.

Movistar gaf aan kop van het peloton het tempo aan. Het ontsnapte duo werd ruim voor het einde ingelopen. Met nog meer dan vijftig kilometer te gaan volgde er een hergroepering.

In de slotfase ging Taaramäe opnieuw op avontuur. De Est reed slaagde erin om meer dan twee minuten weg te rijden bij het peloton. Hij begon met een ruime voorsprong aan de slotklim, de twee kilometer lange Alto Fortaleze del Sol. Taaramäe hield stand, waardoor hij de eerste overwinning voor zijn nieuwe ploeg Astana kon boeken.

Murcia
flag-es Vuelta Ciclista a Murcia 2015 (1.1)
Uitslag: Mazarron – Alto Fortaleze del Sol (198,1 km)

1. flag-ee Rein Taaramaë (Astana) in 5u11m38s
2. flag-nl Bauke Mollema (Trek) op 10s
3. flag-cz Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step)
4. flag-it Fabio Felline (Trek)
5. flag-es Luis Leon Sanchez (Astana)
6. flag-pl Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice)
7. flag-pt Tiago Machado (Katusha)
8. flag-fr Arthur Vichot (FDJ)
9. flag-be Floris De Tier (Topsport Vlaanderen-Baloise)
10. flag-it Marco Canola (UnitedHealthcare)

18. flag-nl Daan Olivier (Giant-Alpecin)
Volledige uitslag

RIDE Magazine