Super-WK wielrennen 2023 zal doorgaan van 3 tot 13 augustus in Glasgow

woensdag 2 februari 2022 om 15:02
Super-WK wielrennen 2023 zal doorgaan van 3 tot 13 augustus in Glasgow

Archiefbeeld van David Lappartient - foto: Cor Vos

Het WK 2023 zal in Schotland doorgaan van 3 tot 13 augustus, tussen de Tour en de Vuelta. Er wordt dan niet alleen het WK georganiseerd voor het wegwielrennen, maar voor maar liefst 13 wereldkampioenschappen binnen het wielrennen.

“Dit is een belangrijk moment. Dat we onze verschillende wereldkampioenschappen samenbrengen om de vier jaar (het plan is om dit Super-WK om de vier jaar te organiseren, een jaar voor de Olympische Spelen; red.) was een van mijn visies toen ik werd verkozen in 2017. We zijn hier al een lange tijd aan het werken. Ik ben heel blij dat het in Glasgow zal doorgaan, met hun ervaring zullen het elf fantastische dagen worden”, aldus David Lappartient van de UCI.

Glasgow en Schotland hebben al ervaring met de organisatie van grote wielerevents, zoals Wereldbekers mountainbike en baanwielrennen. In 2018 werd er bijvoorbeeld in Glasgow de Europese kampioenschappen wielrennen, baanwielrennen, mountainbike en BMX gehouden. Nu zullen ze dus verschillende WK’s organiseren op hetzelfde moment.

“Dit zal het grootste wieler-evenement zijn dat we ooit hebben georganiseerd. Ik ben trots dat het in Glasgow en Schotland zal doorgaan. We kijken ernaar uit om de renners, federaties en landen te verwelkomen”, vertelde Paul Bush, voorzitter van het WK 2023.

Het WK zal doorgaan op zes locaties. Het gaat om het Kelvingrove Park, het Glasgow BMX Centre in Knightswood, de Emirates Arena, de Sir Chris Hoy Velodrome, het George Square en het Dumfries&Galloway.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Massimo Bataille 2 februari 2022 om 15:10

Toch ook wel een heus verschil met doorgaans eind september.
Lijkt me ook wel een heuse kakdatum voor vele renners,
Tdf eindigt op 23 juli, dus 3 weken erna heb je het WK. Toch wel moeilijke combinatie om voldoende te rusten en toch vorm hoog te houden.
Tegelijk begint de Vuelta op 19 augustus, dus valt het WK serieus in de weg voor hun voorbereiding.

Mooi ding dat compleet WK (waar is het WK veldrijden, of is dat niet op 2 wielen =D), maar lijkt me programmatisch een ramp.
Dan praat ik nog niet over renners/rensters die piste/weg of weg/MTB willen combineren.

Alfons Haavers 2 februari 2022 om 15:32

Seizoen gaat zo toch wel een beetje als een nachtkaars uit lijkt me. Vanwege het WK lassen heul wat toppers in het najaar normaal nog een laatste vormpiek in. Nu zou het vanaf midden augustus voor velen al einde seizoen kunnen zijn.

Romāns Vainšteins 2 februari 2022 om 16:07

Wat een ramp zeg, wat nou WK op 13 augustus?

Koers 2 februari 2022 om 16:19

Ben wel benieuwd naar dit geintje, zorgt wellicht voor wat nieuw animo. Meteen groots aanpakken dan maar. Maar zoals Massimo is het natuurlijk wel vervelend dat sommige onderdelen nu dicht op elkaar volgen voor sommige renners.
De nummers:
Wegwielrennen
Paracycling op de weg
Baanwielrennen
Paracycling op de baan
BMX
BMX freestyle
Mountainbike crosscountry
Mountainbike downhill
Mountainbike marathon
Mountainbike crosscountry eliminator
Urban cycling trial
Indoor cycling
Gran Fondo

S.t.B 2 februari 2022 om 16:55

Dat wordt volgend jaar gezellig DNS/DNF bingo spelen tijdens de laatste Tourweek.
Bondscoaches en teammanagers die elkaar het licht niet in de ogen gunnen. Een Vuelta met campingteams, en de ASO die hun twee grote rondes in een danse macabre met het WK ziet belanden.
Maar ja.. De UCI ambtenaartjes zijn weer blij. Dat is ook wat waard.

Minne 2 februari 2022 om 18:22

Wat een belachelijk idee om je twee grootste wedstrijden in elkaars vaarwater te laten komen…

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair