Sunweb-ploegleider Visbeek: “We willen vandaag de koers maken”

zondag 28 april 2019 om 11:01
Sunweb-ploegleider Visbeek: “We willen vandaag de koers maken”

foto: Cor Vos (archief)

Team Sunweb hoopt dat vandaag tijdens Luik-Bastenaken-Luik de wedstrijd vroeg openbreekt. Ploegleider Aike Visbeek legt uit dat het strijdplan van de ploeg erop gericht is dat zijn ploeg de wedstrijd mede gaat maken. “We moeten hopen dat de koers vroeg opengaat en dan bij de afspraak zijn”, vertelde hij bij de start aan WielerFlits.

“In de heuvelzone willen we mede de koers maken”, kondigt hij aan. “We hebben daar vijf renners voor, waar Michael Matthews en Tom Dumoulin normaal gesproken de laatste pionnen zijn. Daarnaast rekenen we in de voorfinale op Louis Vervaeke, Jan Bakelants en Marc Hirschi”, legt hij uit.

Er wordt vandaag kou en regen voorspeld. “Met dit weer zijn er heel veel scenario’s mogelijk. Het ligt voor de hand dat de koers vroeg openbreekt. Dat zou voor ons gunstig zijn. We hebben momenteel niet de firepower om met Alaphilippe en Fuglsang mee te gaan. Daar moeten we eerlijk in zijn”, erkent hij. Het weer kan in het voordeel van de ploeg spelen. “Wanneer het mooi weer is, wordt het lastiger om de koers open te breken.”

Kopman Dumoulin keert na drie weken hoogtestage terug in competitie. Het gebrek aan koersritme ziet Visbeek niet als een manco. “Wanneer je drie weken op een berg gezeten hebt, ben je blij dat je weer kunt koersen. Dan maakt het niet uit dat het een beetje regent”, klinkt het. “Hij is echt heel gemotiveerd.”

Samen met Matthews start Dumoulin als kopman. “In deze finale is het een kwestie van met meerdere opties werken. In bijna alle klassiekers zag je dat er 20-30 man de finale ingingen en daarna de beslissing viel. Dan moet je met meerdere mensen zitten. In de Amstel Gold Race kwam Michael geïsoleerd te zitten. Hij is vervolgens een aantal keer meegeschoven, maar miste de goede vlucht. Wanneer je dan nog met een ploegmaat zit en met meerdere ontsnappingen mee kan, dan zit je iets relaxter. Wij hopen er in de finale nog met twee man bij te zitten.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

boenk 28 april 2019 om 14:48

Vervaeke, gaat hij nog eens komen bovendrijven? Ben eigenlijk benieuwd of Sunweb daar tevreden van is, je ziet hem amper in de koers. En bij Lotto was het buiten zijn mooie Pais Vasco ook magertjes. Verloren talent?

girardengo 28 april 2019 om 18:09

Helaas was er voor hen geen grote rol weggelegd vandaag. Hopen op een goede Giro.

john 29 april 2019 om 08:10

Hij heeft alleen niet gezegd dat het achteraan in de koers was

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair