Sunweb-ploegleider Aike Visbeek: “Drie weken keihard geknokt”

maandag 29 juli 2019 om 10:19
Video

Weliswaar bleef Team Sunweb zonder ritzege in de Tour, maar ploegleider Aike Visbeek is trots op het werk dat zijn team geleverd heeft. “Van de organisatie kregen we complimenten over hoe goed we strijd hebben geleverd. We hadden niet de wind mee, maar zijn wel strijdbaar gebleven”, vertelde hij voor de camera van WielerFlits.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

33 Reacties

hartstikkebedankt 29 juli 2019 om 10:24

Aantal keer had men wel beter een ander in de ontsnapping kunnen sturen. Zeker na dat rare gedoe met Matthews en de groene trui, had hij in de ontsnapping kunnen/moeten zitten in bijvoorbeeld de etappe die Trentin won. Kragh heb ik helemaal (?) niet gezien deze ronde, zeer matig. Met Arndt had je ook iemand kunnen meesturen die had kunnen afmaken, in plaats van telkens Roche. Bijvoorbeeld etappe Impey. Ook dan geen succes gegarandeerd natuurlijk, maar toch.

Kämna heeft het heel goed gedaan deze Tour, dat was zeker het grootste lichtpunt.

Joost Dedraaier 29 juli 2019 om 10:29

4e plek TTT lijkt me toch het hoogtepunt. Goed resultaat zonder kopman.

Turtlehead 29 juli 2019 om 10:24

Zeker pech gehad. Maar ook erg zwalkende tactiek. Vuelta belooft van hetzelfde laken een pak…

theking 29 juli 2019 om 10:31

Ploegentijdrit was sterk zo zonder Dumoulin.

Geit in mijn Kelderman 29 juli 2019 om 10:40

Met de ploeg die ze hier hadden hebben ze het niet onder of boven verwachting gedaan. Gewoon tamelijk kleurloos, zoals ik al vermoedde. Gaat toch wel een interessant najaar worden voor Sunweb. Als Dumoulin weggaat komt er flink wat budget bij, maar wie ga je daarvoor halen, waar ga je je team op inrichten nu Matthews ook niet de extra stap lijkt te maken die je van hem hoopt? Lijkt erop dat het team een flinke herijking nodig heeft, wat ook niet gek is als de pijler waarop je het gehele team jarenlang hebt laten bouwen wegvalt.

jkjustin 29 juli 2019 om 10:47

Ze hebben nieuwe kopmannen nodig bij Sunweb. Dat betekend dat ze jonge talenten moeten aannemen, maar dan heb je op korte termijn geen verbetering in je resultaten. En bestaande kopmannen aantrekken is ook geen gegarandeerd succes. Ergens vrees dat de komende jaren er wat somber gaan uitzien voor Sunweb.

Arema Pro Cycling Team 29 juli 2019 om 10:53

Zonder Tom staat er ook best leuk team. De jonkies zijn weer sterker na dit jaar: Kämna, Hirschi, Hindley, Bol. Bennoot komt? Met fitte Matthews en Kragh heb je goede kern voor het voorjaar. Voor klassement dan Wilco en ik verwacht veel van Sam.

NDI22 29 juli 2019 om 11:44

Welke stap van Matthews? Die rijd bijna altijd voor de prijzen en met wat geluk of vorm wint hij ieder jaar z’n wedstrijden.

Panache 29 juli 2019 om 10:53

Dit mogen ze zien als een tussenjaar. Veel pech, renners met achteraf een verkeerde voorbereiding wegens gewijzigde doelstellingen, een peloton met twee snelheden (ploegen met en zonder ketonen).
Erkende topploegen als Astana, Sky (Tour 2014) en zelfs Quickstep hebben ook zo’n fase gehad dat het door samenloop van omstandigheden niet lukt.
De kunde en know-how die tot superresultaten heeft geleid in 2017 en 2018 is niet opeens verdwenen. Ik sabel Sunweb niet neer omdat het nu tegenzit (ze hebben m.i. voldoende krediet opgebouwd bij de volgers).

freirefreire 29 juli 2019 om 11:05

Mee eens, maar dit kan wel een scharnierpunt zijn. Afhankelijk van wie je haalt om het verlies van Dumoulin op te vangen heb je volgend jaar verbetering óf nog zo’n seizoen. In het huidige wielrennen kan een ploeg als Sunweb het zich volgens mij niet permitteren om twee kleurloze seizoenen op rij te draaien zonder dat daar consequenties aan zitten.

Het is dus superbelangrijk om een kopman aan te trekken die in de groep past, direct kan presteren en serieus kan meedoen om de prijzen in elke koers die hij rijdt. Of dat dan een klassiekerrenner of een klassementsman moet zijn, maakt niet eens zo heel veel uit.

HoofdIsVrij 29 juli 2019 om 12:12

Goh, zowaar een genuanceerde reactie over Sunweb hier op Wielerflits. Je bent één van de weinigen.

SolitaryShell 29 juli 2019 om 10:54

Hoe kan Matthews een extra stap maken als hij zich alleen maar mag richten op knechten voor Dumoulin?

Secondant 29 juli 2019 om 11:02

Laten we eerlijk zijn.. Sunweb zit gewoon in het hoekje waar de klappen vallen.
Dumoulin geblesseerd
Kelderman geblesseerd geweest en nog niet top
Oomen hele jaar eruit.
Matthews die op een cruciaal moment 2 weken rust moet houden met een hersenschudding.

Dat zijn wel je 4 kopmannen. Soren KA valt inderdaad iets tegen dit jaar, maar is natuurlijk nooit een echte hoogvlieger geweest. Kamna en Haga bewijzen zich wel echt prima.

Maar puur pech met de kopmannen. Stel dat je bij Jumbo Visma Groenewegen, Roglic, Kruijswijk en Bennett op cruciale momenten mist, is het ook allemaal een stuk minder.

SolitaryShell 29 juli 2019 om 11:30

Laten we eerlijk zijn, Sunweb en zijn voorgangers zijn gebouwd op a) het min of meer toevallige succes van eerst Kittel, en b) het min of meer toevallige succes van daarna Dumoulin.

Voor de rest zou ik weinig tot geen punten kunnen noemen die aangeven dat dit zo’n geweldige ploeg is. Kelderman? Als hij niet valt, ziek wordt of een blessure oploopt, ga je er ook de oorlog niet mee winnen en heeft zich echt niet verbeterd sinds hij bij LottoNL-Jumbo weg is. Oomen? Die stagneert ook. Je mag blij zijn als hij een toptien rijdt in een WT-koers, veel meer zie ik er niet in zitten, ik verwacht niet meer dat hij nog gaat doorstoten naar de echte top. Matthews? Die mag zich niet eens meer richten op waar hij goed in is. En als je dan al naar de Kragh Andersens moet gaan kijken die de middelmaat echt niet ontstijgen, tsja…

Eigenlijk is alleen Dumoulin een echt speerpunt, en als die wegvalt, hou je inderdaad weinig over. Maar een verrassing kan dat niet zijn.

r525 29 juli 2019 om 11:38

@solitary
Waarom zijn beide successen toevallig zijn dan?

jooprioolpijp 29 juli 2019 om 11:40

@SolitaryShell Lekker ding ben jij. Aan de successen van Kittel en Dumoulin is natuurlijk niks toevallig. Die top tien van Oomen in een grote ronde waarin hij voor Dumoulin geknecht heeft is natuurlijk ook niet niks. Maar neem vooral nog een slokje azijn.

Panache 29 juli 2019 om 11:56

@SolitaryShell

Lijkt wel een schreeuw om aandacht, maar ik zal inhoudelijk reageren.
Dumoulin en Kittel respecteer je als toppers.
Degenkolb vergeet je. Hij won 10 ritten in de Vuelta en twee monumenten in dit team.
Kelderman werd 4e in de Vuelta, eerder dat seizoen won Matthews groen en Barguil twee ritten in de Tour en de bollen. Barguil won ook 2 ritten in de Vuelta.
Knechten als Haga en Geschke wonnen etappes in een grote ronde.
De middelmatige Søren Kragh Andersen is één van de sterkste tijdrijders ter wereld en winnaar Parijs – Tours. Deze Deen is pas 24.
Over jeugd gesproken. Wereldtoppers in de jeugd (Hirschi, Kämna, Kanter) zijn vastgelegd en zullen zich de komende jaren tonen.
Dit lijstje is uit mijn hoofd en natuurlijk verre van compleet. Denk ook aan WK ploegentijdrit, een discipline die alleen gewonnen kan worden door goed georganiseerde en sterke teams.

Pseudo Niem 29 juli 2019 om 16:15

@SolitayShell

Aan-dacht-geile-no-no.

Zit jij er even naast met je opmerking…

Spankje!

SolitaryShell 29 juli 2019 om 17:28
Quote:
Waarom zijn beide successen toevallig zijn dan?
Quote:
@SolitaryShell Lekker ding ben jij. Aan de successen van Kittel en Dumoulin is natuurlijk niks toevallig.

Niemand zag bij Argos in Kittel een topsprinter en het was ook niet het plan om hem dat te laten worden. Was een talentvolle tijdrijder die ook wel hard kon rijden. Toen hebben ze hem in een B-koers de sprint laten aantrekken voor Van Hummel, maar dat liep voor geen meter. Hebben ze de rollen omgedraaid zodat Kittel zou kunnen zien hoe het wel moest… De rest is geschiedenis. Puur toeval dus ja.

Wat betreft Dumoulin, ook destijds vooral een talentvolle tijdrijder, tsja, geef eens eerlijk toe… Jij had voor de Vuelta van 2015 verwacht dat Dumoulin het in zich had om klassementsrenner te worden? Bij Giant-Alpecin in ieder geval niet. Die gingen naar die Vuelta met louter Degenkolb als kopman. Zelfs Dumoulin zelf ging eigenlijk alleen maar voor de tijdrit en voor de rest plaatsnemen in de trein van Degenkolb. Daar zie jij dus overduidelijk een toekomstplan in om de grote rondes te gaan betwisten met Dumoulin? Ik niet in ieder geval.

Daarna moesten er ook opeens halsoverkop versterkingen komen voor de nieuwbakken klassementsrenner Dumoulin, iets wat op de dag van vandaag, vier jaar later, nog steeds niet goed gelukt is.

Quote:
Die top tien van Oomen in een grote ronde waarin hij voor Dumoulin geknecht heeft is natuurlijk ook niet niks.

Niet slecht nee, maar geen resultaat waar je iemand als kopman op kan bombarderen, laat staan een WT-team op kan bouwen. Vraag me ook af hoe jij de hand van het team hierin ziet. Vind 9e in de Giro niet echt een resultaat waarbij je op voorhand niet het gevoel had dat Oomen dat niet kon halen en hij zichzelf heeft overstegen.

Quote:
Degenkolb vergeet je. Hij won 10 ritten in de Vuelta en twee monumenten in dit team.

Nee hoor, ik vergeet Degenkolb niet. Die reed bij HTC al de stenen uit de straat in zijn eerste profjaar. Die kwam naar Argos omdat HTC stopte én vooral omdat Argos dankzij Kittel inmiddels volledig opportuun was omgebouwd tot louter sprintploeg en hij verwachtte daar de meeste ondersteuning te kunnen krijgen.

Quote:
Kelderman werd 4e in de Vuelta,

Knappe uitschieter ja, maar ik zie het niet nog eens gebeuren.

Quote:
eerder dat seizoen won Matthews groen

Dankzij diskwalificatie Sagan…

Quote:
en Barguil twee ritten in de Tour en de bollen. Barguil won ook 2 ritten in de Vuelta.

…hartstikke mooi allemaal die resultaten van de afgelopen jaren, maar mijn punt was dat ze dit jaar maar één kopman hebben. Daar verandert een Barguil die inmiddels al twee jaar niet meer voor de ploeg rijdt niets aan.

Quote:
Knechten als Haga en Geschke wonnen etappes in een grote ronde.

Lindeman, Battaglin, Van Emden en Teunissen ook. Je punt is?

Quote:
De middelmatige Søren Kragh Andersen is één van de sterkste tijdrijders ter wereld en winnaar Parijs – Tours. Deze Deen is pas 24.

Sterkste tijdrijders ter wereld? Talentvol zeker, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Quote:
Over jeugd gesproken. Wereldtoppers in de jeugd (Hirschi, Kämna, Kanter) zijn vastgelegd en zullen zich de komende jaren tonen.

Talenten vastleggen kan iedereeen. Het gaat om de resultaten, maar gelukkig zie jij in je glazen bol al dat dat helemaal goed gaat komen.

Quote:
Dit lijstje is uit mijn hoofd en natuurlijk verre van compleet. Denk ook aan WK ploegentijdrit, een discipline die alleen gewonnen kan worden door goed georganiseerde en sterke teams.

Ook al een tijd geleden. En nogmaals, het gaat niet om resultaten uit het verleden, en een opsomming van uitschieters, maar om wat de ploeg nu voorstelt. Dan kom ik tot geen andere conclusie dat de ploeg maar twee renners heeft die écht kunnen meestrijden om de topresultaten. Daarvan is er één geblesseerd en de ander mag zich niet meer concentreren op waar hij goed in is, maar moet zich voorbereiden als knecht voor de geblesseerde eerste.

n92 29 juli 2019 om 11:19

Hopelijk vinden ze snel de weg naar boven bij het team want ze hebben in het verleden toch altijd bewezen dat ze goede resultaten kunnen behalen. Daarnaast hebben ze ook veel goede renners opgeleid in het verleden.

Het lijkt er echter op sinds het topjaar van 2017 alles een beetje achteruit gaat. Vorig jaar waren ze al teveel afhankelijk van de resultaten van Dumoulin en Matthews naar mijn mening. Dit jaar vind ik het erg kleurloos door het wegvallen van een aantal mannen.

Wellicht is het niet eens zo gek als Dumoulin daar weggaat. Ik hoop voor Sunweb dat een aantal mannen zich dan weer wat meer kunnen ontwikkelen zonder de focus op Dumoulin. Die zullen dan hopelijk ook weer wat meer vrijheid krijgen om mogelijkheden te ontdekken. In het verleden was hun sterkte juist om renners te laten doorbreken en mijn inziens moeten ze daar weer op focussen.

Jan 29 juli 2019 om 11:25

Fusie met Correndon lijkt mij steeds logischer

Marik 29 juli 2019 om 11:38

Zo zie Je maar weer dat alleen keihard knokken niet genoeg is. Er moet een degelijk plan achter zitten en ook wat gogme. En uiteindelijk ook een beetje geluk.

FanofCycling 29 juli 2019 om 11:53

Er zitten heel veel jonge kerels aan te komen.
Volgens mij heeft Sunweb van alle WT-teams de meeste <23 renners.

Maar daar heb je op dit moment niets aan. Misschien een sprinter halen? Met een sprinter is het relatief eenvoudig scoren. Zo zijn ze ook begonnen. Misschien Kittel? Die is natuurlijk niet prettig weggegaan bij Sunweb, maar aan de andere kant: Sinds hij er weg is gegaan, rijdt hij achteruit. Dat geeft ook te denken.

Een andere interessante optie zou misschien Rohan Dennis zijn. Het is bekend dat hij (ooit in elk geval) ronde ambitie had/heeft. Bij Sunweb weten ze alles wat er nodig is om de transitie te maken van tijdrijder naar klassementsman. Dennis is een lastig mannetje, en eist van iedereen het uiterste. Je kan veel zeggen van Sunweb, maar niet dat ze niet professioneel zijn. Dus het zou best een goede fit kunnen zijn.

Zowel Kittel als Dennis kun je halen voor "cents on the dollar", met het budget wat er vrijkomt nu Dumoulin waarschijnlijk weggaat kun je die 2 best betalen (En nog geld overhouden ook)

Er bestaat natuurlijk een redelijke kans dat je geen van 2-en aan de praat krijgt, maar het haalt in elk geval (tijdelijk) de druk weg bij de jonkies (Kämna, Bol, Hirschi en toch ook bij Oomen)

jappe666 29 juli 2019 om 13:22

Er zijn in ieder geval opties genoeg om aan te trekken ter vervanging, zowel voor de sprints als bergop: Roelandts, Swift, Van Poppel, Colbrelli, Impey, Bennett en voor de bergen Dennis, Poels, Pozzovivo, Fuglsang, Dan Martin, Zakarin, Bilbao, Formolo en Chaves…

Een Swift en Impey die Matthews kunnen lanceren op sprintjes heuvelop zou volgens mij prima kunnen werken, de door jou genoemde Dennis inderdaad als tijdritspecialist die ook rondes kan afwerken, Poels en Van Baarle misschien voor wat extra NL inbreng, …

volvie 29 juli 2019 om 12:18

Ik maak me ook geen zorgen om Team Sunweb. Pech, slechte periodes etc zijn namelijk doorberekend en ingecalculeerd door de toppers van KPMG, geen vuiltje aan de lucht.

Charlie33 29 juli 2019 om 12:18

Karma van de Nederlands kampioentrui van Sinkeldam.

Covadonga 29 juli 2019 om 12:54

Beroerde Tour voor Sunweb. Veel slechter kan bijna niet. Het is niet anders. De volgende keer beter.

Scott Sunderland 29 juli 2019 om 13:15

Het was geen topploeg om te beginnen. Veel meer dan dit had ik hier niet verwacht.

Roche bijvoorbeeld was als knecht aangetrokken en moest noodgedwongen zelf telkens aanvallen. Maar wint nooit meer iets.

Kelderman had helemaal niet moeten starten. Nog niet hersteld. Dit doet hem eerder schade dan goed.

Matthews klonk al heel pessimistisch voor de start. Ging toch aardig in het begin, om later in de Tour weg te zakken.

Fast Freddy 29 juli 2019 om 14:09

Sunweb heeft een paar winnaars nodig. Mannen die gewoon ieder jaar 4-5 wedstrijden winnen. Dat werkt motiverend voor de hele ploeg.

havana 29 juli 2019 om 14:27

Volgens de wet van de remmende voorsprong zullen ze volgend jaar wel een stuk beter presteren. Op vrijwel alle vlakken kunnen ze nog stappen zetten, waar ze een paar jaar geleden al aan hun max. zaten. De hamvraag is wie de nieuwe kopman zal worden voor de grote rondes. Ik zet mijn geld op Poels.

koos1 29 juli 2019 om 16:19

Boogerd zei gisteren bij Tour du Jour dat Poels naar Sunweb zal gaan.

assen 29 juli 2019 om 16:19

Een ijzersterk team, met geweldige talenten, dat er volgend jaar weer zal staan, met of zonder Dumoulin. Bovenste helft van WT, vermoed (en hoop) ik.

Arema Pro Cycling Team 29 juli 2019 om 18:32

@Assen: +1

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair