Sunweb-manager Spekenbrink tevreden: “We hebben alles goed gedaan”

vrijdag 27 juli 2018 om 20:29

De kans is aanwezig dat Tom Dumoulin in Parijs op het eindpodium zal staan. Dit tot tevredenheid van Sunweb-teammanager Iwan Spekenbrink. “We hebben als ploeg alles goed gedaan. Tom heeft tactisch geen fouten gemaakt, en heeft alles geprobeerd om te winnen. Dapper en goed”, zo is zijn conclusie in gesprek met de NOS.

Spekenbrink is vol lof over zijn poulain. “Hij heeft nog één keer gekeken of Thomas te kraken is. Hij heeft als sportman alles geprobeerd, dat is dapper en goed.” Hij heeft ook begrip voor de woedende reactie van Dumoulin na afloop van de etappe, die klaagde over het feit dat ritwinnaar Primož Roglič vol achter de motor aanreed.

“Die teleurstelling is ook sport. Je trekt je drie weken volledig uit elkaar, en op het einde loopt er iemand op jou in. Dan is het toch normaal dat je even teleurgesteld bent.”

Dumoulin liet deze Tour zien dat hij mee kan strijden om het geel. Dit erkent ook Spekenbrink. Op de vraag of Sunweb daardoor een kwaliteitsinjectie moet ondergaan, blijft hij op de vlakte “Deze prestatie geeft ons het vertrouwen dat – als we ons volledig zouden focussen op de Tour – we een heel geducht blok zijn.”

Dit artikel delen:

77 Reacties

ghostwriter 27 juli 2018 om 20:34

Spekenbrink moet zich doorschamen. Dumoulin is misschien wel de beste klassementsrenner van het moment maar zijn ondersteuning is bijna van PCT niveau.

serzzio 27 juli 2018 om 20:36

Met Oomen,Kelderman, Geschke, Kragh Anderson, Kemna,Mathewss en Ten Dam( laatste weliswaar vooral als klankbord) en Dumoulin als kopman heeft Sunweb een aardige ploeg. Dat betekent wel dat het in de andere rondes van de jonge talenten moet hebben!

mus van de maasstad 27 juli 2018 om 20:38

Gewoon grote fout geweest om naar de giro te gaan. Toen Froome bevestigde had je alle ballen op de tour moeten gooien en de sterkst mogelijke ploeg naar de tour moeten laten pieken (dus ook oomen). Zeker gezien de lange TTT, de ITT die in tom zn straatje past plus niet zo heel veel aankomsten bergop.

vlek 27 juli 2018 om 20:39

Volledig mee eens! Binnen de mogelijkheden hebben ze een hele goede Tour de France gereden, met de duo aanval in de afdaling als meest aantrekkelijke moment en verder genoeg berekenende aanvallen om niet met het gevoel te zitten dat er ergens meer in had gezeten. Alleen balen van de pech in Bretagne. Hopelijk met podium als eindresultaat.

Overigens wel grappig dat deze man ooit werd neergezet als brenger van een verfrissende wind binnen het door Rabobank overheerste Nederlandse wielerlandschap. Ik denk niet dat er nu ergens anders een geluid te horen is waarin dat van Rabosport meer doorklinkt.

Sonnycolbrelli 27 juli 2018 om 20:39

Verdient dumoulin dan zoveel dat er geen geld meer is voor knechten? Wat kunnen verder de redenen zijn? Als je sunweb vergelijkt met bijvoorbeeld LTJ..

skylimit 27 juli 2018 om 20:43

Geducht blok van Spekenbrink bestaat uit Kelderman en Oomen als ondersteuning van Dumoulin. Dat is wel zeer mager en Kelderman is toch vaak een onzekere factor. Dumoulin was alleen niet in staat om Thomas te breken zonder sterke ploegondersteuning. 2e in de Giro, 2e in de Tour is natuurlijk prachtig in 1 jaar. De volgende grote ronde zou hij meer onbevangen in kunnen gaan, hij hoeft zich niet meer te bewijzen, durven te verliezen om te kunnen winnen.

Deoudjes 27 juli 2018 om 20:49

Ik zie Spekerink 100 keer liever dan die vervelende en nare mannetjes van een Verhoeven, Zeeman en Maassen. Echt jaren niks gepresteerd en nu mans doen en Tom Dumoulin afkraken. Echt heel zielig

nickdt 27 juli 2018 om 20:49

Tom heeft wel een tactische fout begaan in de Rit naar de Mur de Bretagne. Hij had niet meteen moeten gaan stilstaan en in zijn oortje moeten roepen.

mus van de maasstad 27 juli 2018 om 20:58

Dit had toch wel een sterk team geweest hoor

Dumoulin, Oomen, Kelderman, Ten Dam, Geschke, Bling, SkA, Arndt

BenderBeach 27 juli 2018 om 21:00

Helemaal eens met Spekenbrink! Alles hangt af van de mogelijkheden van de kopman en Dumoulin heeft alles goed gedaan, dus dan kan je Sunweb niks verwijten. Ik heb genoten, bedankt Sunweb!

Samlambeej 27 juli 2018 om 21:07

Behalve Kelderman naar een zinloos NK te sturen/laten gaan. En Sam Oomen volledig op te roken. Had bijna evenveel kilometers op de teller als Sanchez voor de Tour.

ghostwriter 27 juli 2018 om 21:11

@BenderBeach
Je kan het Spekenbrink verwijten dat Dumoulin een dramatische ploeg om zich heen heeft. Sunweb heeft een budget van zo’n 7 miljoen hoger dan dat van LottoNL. Waar gaat in godsnaam al dat geld heen? Want ze hebben ook al op de begeleiding om de wielrenners heen (ploegleiders, etc.) moeten bezuinigen.

oscarito1908 27 juli 2018 om 21:11

Ik ook de oudjes. Die Plugge en Verhoeven doen net alsof de 2e plek al zeker is. Wat minder spatjes zou ze sieren. Vooral die Verhoeven wat een naar mannetje.

oscarito1908 27 juli 2018 om 21:14

Waarom mus?

Bovendien had Dumoulin dan net zo goed 2e kunnen worden. Gewoon beide, en waarschijnlijk 2 keer podium. Prachtige prestatie.

Cap 27 juli 2018 om 21:23

@nickdt het was geen lek bandje maar zijn wiel was aan gort, hij kon er dus niet meer op rijden. Hij moest dus een andere fiets of een ander wiel.

Samlambeej 27 juli 2018 om 21:30

Ik zit trouwens niet te wachten op een 2de superblok van controlerende vermogensrenners. Kelderman heeft net zoveel talent als Dumoulin. Die moet zelf een Giro of Vuelta voluit gaan. Een klimmer van ongeveer gelijke lengte die igv nood z’n fiets kan afstaan zou volstaan. Een Kiserlovski bijvoorbeeld. Met hun begeleiding die tot in de hemel rijkt is daar vast een Wout Poels van te maken

oscarito1908 27 juli 2018 om 21:31

Met kapotte spaken kun je niet verder.

tendam 27 juli 2018 om 21:32

@ghostwriter
Dat gaat richting de 20 miljoen, dat lijkt me stug als je het rennersmateriaal bekijkt met alleen Dumoulin en Matthews die boven het miljoen zullen zitten.

ghostwriter 27 juli 2018 om 21:34

@tendam
Sunweb heeft een budget van 18 miljoen euro. Vandaar mijn vraag: waar gaat al dat geld in godsnaam heen want voor een ploeg met zo'n groot budget (vergelijkbaar aan dat van Quick Step) hebben ze op hun kopmannen na een matige ploeg. Onbegrijpelijk, zeker als je meeneemt dat Sunweb dit jaar heeft moeten bezuinigen op hun begeleidende staff. Het lijkt erop dat een (veel) te groot gedeelte van hun budget naar de kopmannen (en ploegleiders) gaat.

ikbenprocycling 27 juli 2018 om 21:34

Vooral vette pech dat Kelderman nogal een (zeg maar) pechvogel is. Oomen heeft zich bewezen en is veelbelovend. Maar als Sunweb ipv Ten Dam geen echte super versterking te bieden heeft om Tom te ondersteunen behoorlijk comfortabel grote rondes te winnen (na nu al 3 marginaal verloren grote rondes), dan kan Tom voor zijn eigen bestwil beter verkassen. Hij haat immers verliezen.

e.dxb 27 juli 2018 om 21:39

Zonder de muur van Bretagne had ie toch gewoon voor de knikkers meegedaan? en twee x twee is toch heel mooi me dunkt..leerjaar

Frodo 27 juli 2018 om 21:39

Weg gaan bij die Duitse ploeg

ghostwriter 27 juli 2018 om 21:46

“Deze prestatie geeft ons het vertrouwen dat – als we ons volledig zouden focussen op de Tour – we een heel geducht blok zijn.”

Begrijpt deze man zelf niet dat het schandalig is dat een ploeg met een budget van 18 miljoen alleen een geducht blok kan zijn als ze zich geheel op de Tour richten? Straks moeten Kelderman en Oomen zich opofferen voor Dumoulin omdat Spekenbrink met 18 miljoen (er zijn weinig ploegen met een hoger budget) er niet voor kan zorgen dat de paar kopmannen die ze hebben goed worden ondersteund met knechten.

Dumoulin is de enige reden dat Sunweb niet het lachertje van het peleton is. Wat is er gebeurd bij de ooit zo goed bestuurde Sunweb ploeg?

mus van de maasstad 27 juli 2018 om 21:49

@oscarito

Omdat tom dan veel frisser aan de start had gestaan. De tour was dit jaar een bonus.

En hij had dan de sterkst mogelijke ploeg om zich heen gehad en dus ook een meesterknecht in oomen bij zich gehad in de bergen.

ikbenprocycling 27 juli 2018 om 21:49

Velen lijken ervan uit te gaan dat progressie en zekere winsten in komende jaren een vast gegeven is.
Misschien als je bij Sky rijdt, anders strijdt je m.i. beter allout in het hier en nu.

Headlines

Materiaalzone

Populair