Meer rood-wit-blauw in kampioenstrui Sunweb

Meer rood-wit-blauw in kampioenstrui Sunweb

foto: Team Sunweb

vrijdag 26 januari 2018 om 16:24

Sunweb heeft gekozen voor een nieuw design voor de nationale kampioenstruien. Vorig jaar kreeg de Duitse formatie met Nederlandse roots veel kritiek op de kampioenstrui van Ramon Sinkeldam, die een kleine rood-wit-blauwe balk kreeg op een normale ploegtrui.

Op de Nederlandse kampioenstrui hebben de kleuren rood, wit en blauw de overhand op de voor- en achterzijde. De schouderpartij blijft zwart, zoals bij de normale Sunweb-outfit. Daarnaast zijn twee verticale, witte lijnen te zien. Tom Dumoulin mag dit tenue dragen als Nederlands kampioen tijdrijden, maar als wereldkampioen heeft de regenboogtrui voorrang. Lucinda Brand (elite vrouwen) en Joris Nieuwenhuis (beloften mannen) dragen dit tricot als nationaal kampioen in het veld.

De kampioenstruien van Duitsland (Max Kanter, beloftenkampioen op de weg) en Zwitserland (Marc Hirschi, beloftenkampioen tijdrijden) hebben grotendeels de standaarden van het Sunweb-truitje, met de kleuren van de vlag horizontaal over de borst. Ook in de kraag zien we die kleuren terug.

Sunweb geeft aan met fans gesproken te hebben over het design van de kampioentruien. Hoe de regenboogtrui van Tom Dumoulin eruit ziet, heeft Sunweb nog niet bekendgemaakt. De UCI heeft richtlijnen opgesteld, dus daar zal de ploeg zich aan moeten houden.

[poll id=”710″]

Dit artikel delen:

23 Reacties

klootje kriekeljon 26 januari 2018 om 16:27

Beter maar wel lelluk.

thorsen 26 januari 2018 om 16:29

De Duitse en Zwitserse truien vind ik nog best mooi, maar blijkbaar is het gewoon heel lastig om een mooie Nederlandse kampioenstrui te ontwerpen ;)

west 26 januari 2018 om 16:30

Heel vies. Maar waarom gaat Dumoulin de Nederlandse trui dragen?

Tinkerbell 26 januari 2018 om 16:33

Snap vooral niet waarom er van NL een volledige driekleur wordt gepoogd te maken wat faalt door de zwarte mouwtjes maar die van Duitsland en Zwitserland het met een streep moeten doen.. het is wel een vooruitgang tov vorig jaar maar eigenlijk nog steeds niet veel soeps.

west 26 januari 2018 om 16:34

@tinkerbell
Omdat ook Sunweb stiekem wel gevoelig is voor kritiek..

Veloburto 26 januari 2018 om 16:35

@west, niet dus. Hij geeft zn regenboogtrui voorrang. Staat ook in de tekst trouwens

Romāns Vainšteins 26 januari 2018 om 16:37

De trui is uiteraard aangepast vanwege de bakken zeik die ze na dat prutdesign en begeleidend marketingverhaaltje over zich heen gekregen hebben.

Romāns Vainšteins 26 januari 2018 om 16:39

Het design an sich is wel grappig maar gun dan de andere vlaggen hetzelfde stramien

De Brigadier 26 januari 2018 om 16:40

Sunwebsletten.

west 26 januari 2018 om 16:40

@veloburto

In mijn herinnering is die regel er later tussen geprutst. Maar zal wel aan mij liggen..

baswallet 26 januari 2018 om 16:43

Die twee strepen die de rode en blauwe baan vernaggelen zijn totaal niet essentieel, ook niet voor de sponsors. Ze vertegenwoordigen eoa marketing-bullshitverhaal over teamspirit en zo dus die hadden ze best achterwege kunnen laten. Dan had het er best OK uitgezien. Nu is het een complete poppenkast.

Wielerfan1987 26 januari 2018 om 16:49

Ik kan hier maar twee dingen op zeggen

1 Blij dat Dumoulin zijn tijdritten in de regenboog mag rijden

En 2, blij dat Sinkeldam niet meer bij Sunweb fietst

Krentenbol 26 januari 2018 om 16:53

Ik vind die Nederlandse trui opzich wel best mooi, vind het in elk geval een goede balans tussen de driekleur en de sponsor belangen.

Dat is overigens de trui van de dames.

Romāns Vainšteins 26 januari 2018 om 16:53

Ik vind die witte strepen juist wel geinig, dat ze dan staan voor #all4-1-2winclean*&%$ of iets in die onberijpelijke zin neem ik op de koop toe. Beter dan dat lullige afpoeierbandje dat ze er met duidelijke tegenzin aanvankelijk opgeknoeid hadden.

west 26 januari 2018 om 16:57

Dus als we een beetje doorzeiken gaan volgend jaar die vieze zwarte schouders er ook af?
@redactie
De poll mist nog het onderscheid; ja, wel beter en is ok. En; ja, wel beter maar nog steeds een beetje mwa.

xistnc 26 januari 2018 om 17:13
Quote:
Tom Dumoulin mag dit tenue dragen als Nederlands kampioen tijdrijden

Wanneer dan?

Quote:
Hoe de regenboogtrui van Tom Dumoulin eruit ziet, is nog niet bekend. Daar heeft de UCI richtlijnen voor opgesteld.

Dat is dus wél bekend: namelijk volgens die richtlijnen. Daar zit niet of nauwelijks speelruimte in.

HoofdIsVrij 26 januari 2018 om 17:14

@redactie Vooralsnog is Nieuwenhuis wereldkampioen bij de beloften en heeft die trui ook voorrang.

dikkechaap 26 januari 2018 om 17:41

Ik vind ze eerlijk gezegd best mooi alledrie. De Duitse en Zwitserse zijn wel een beetje lastiger te herkennen. Die kraagjes zijn wel een leuk detail.

Samlambeej 26 januari 2018 om 18:09

Haha ze slaan de plank andermaal mis voor NL kan je rood tg gewoon doortrekken op de mouwen? Nu met dat blauw,wit,rood en zwart. Geen gezicht

SteVwonder 26 januari 2018 om 21:29

De Zwitserse trui was makkelijk geweest door boven en onderkant rood te maken. Kruis zit al in het shirt….

zipp404 26 januari 2018 om 23:37

Dit is wel heel slim van Sunweb.. Gehoor geven aan de kritiek van de fans, vervolgens een trui ontwerpen en tot slot vast stellen dat deze trui nooit gedragen gaat worden.. Ik vermoet dat dit ontwerp nooit was gemaakt wanneer Dumoulin geen wereldkampioen geworden was. Ook verwacht ik dat we de regenboogtrui niet vaak gaan zien, aangezien een leiderstrui voorrang krijgt;)

Haanaf 27 januari 2018 om 08:40

We zullen het zien wanneer een renner van Sunweb in juni zijn wieltje als eerste over de finish drukt.

Noem mij conservatief, maar ook sluit me aan bij de groep die de traditionele shirts mooier (en herkenbaarder vindt). Deze ontwerpen zijn niet gemaakt voor de wielerfan in de koers, maar voor het grote publiek in de media.

Vlinder 27 januari 2018 om 12:34

Ik vind het weinig verbeterd. Bij de gewone nationale truien alleen een extra randje op de mouw en kraag. En bij het tijdrit pak is juist veel minder ‘land’ zichtbaar. Het pak van Dumoulin was vorig jaar nog helemaal rood wit blauw. Of interpreteer ik het nu verkeerd? Ik vind het ook wat vreemd dat bij het veldrijden de kampioenstrui wel meer nationale kleur heeft. Die logica met betrekking tot de visie van “zichtbaarheid van sponsors en team uitstraling” ontgaat mij een beetje. Of zijn daar andere officiële regels voor?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair