Sunweb hevelt Max Kanter in 2019 over naar vlaggenschip
foto: Marcel Koch
woensdag 4 juli 2018 om 11:35

Sunweb hevelt Max Kanter in 2019 over naar vlaggenschip

Max Kanter is de tweede aanwinst van Sunweb voor het nieuwe seizoen. Dat is bekendgemaakt tijdens de Tourpresentatie van Sunweb. De 20-jarige Duitse sprinter komt de laatste twee jaar uit voor de opleidingsploeg van de Duitse formatie. Vanaf augustus is hij stagiair bij de hoofdmacht.

Kanter kroonde zich recent Duits beloftenkampioen op de weg. Een titel die hij vorig jaar ook al won. Dit jaar wist hij tussen zijn leeftijdsgenoten meerdere ereplaatsen te behalen in klassiekers. Zo werd hij achtste in Gent-Wevelgem, tweede in de Ronde van Vlaanderen en derde in de ZLM Tour. In de door Mathieu van der Poel gewonnen Boucles de la Mayenne eindigde Kanter als vierde in het klassement.

Voor Kanter wordt het zijn profdebuut in dienst van Sunweb. Als neoprof tekent hij een contract van twee jaar. Zijn komst staat tegenover het genoemde vertrek van een andere Duitse sprinter: Phil Bauhaus is volgens de geruchtenmolen zo goed als rond met Bahrain Merida. Vorig jaar werd al bekend dat ook Joris Nieuwenhuis in 2019 de proftak van Sunweb komt versterken.

Liane Lippert
Naast de overheveling van Kanter heeft Sunweb het contract van Liane Lippert verlengd. De pas 20-jarige renster van de vrouwenploeg werd vorige week Duits kampioene op de weg. Zij blijft nog tot en met 2020 aan de ploeg verbonden.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2018 11:38
Goeie titel, dacht dat het over ons koloniale verlden ging of zo.
4 juli 2018 11:39
Aparte keuze,

Heeft buiten het DK beloften vrij weinig laten zien.
Met de focus op Dumoulin zou je verwachten dat ze eerder een goed klimmende jongen als Hirschi zouden overhevelen, die kan zijn eerste twee jaar bij de profs mooi knechten en doorgroeien tegelijk.
4 juli 2018 11:39
Edit redactie: Bedankt! We hebben het aangepast en een zin toegevoegd.
4 juli 2018 11:47
@wielerfan ik verwacht eerlijk gezegd ook nog wel een overheveling van Hirschi, zou gek zijn als ze deze jongens wel overhevelen en Hirschi niet (die in mijn ogen toch het grootste talent uit hun opleidingsploeg is)
4 juli 2018 11:48
Hirschi is nog wel bijna een jaar jonger dan Kanter. Pas 19 jaar oud...
4 juli 2018 11:49
Neo's selecteren doe je niet voor Dumoulin. Ze moeten wat dat betreft niet afhankelijk zijn van klimmende neo's (waar ze er sowieso al genoeg van hebben), maar van mannen die reeds wat ervaring hebben. Deze twee zijn waarschijnlijk gewoon de twee grootste talenten die toe zijn aan een stap omhoog. Prima lijkt me.
4 juli 2018 11:49
@Wielerfan

Ik denk dat ze gezien de zware onderbezetting en het verlies van een heel aantal coureurs heel misschien wel gebruik kunnen maken van Hirschi, Kanter en nog een stuk of 6,7 andere coureurs niet?
4 juli 2018 12:07
De aanwinsten die nog gaan volgen moeten wel echt goede knechten zijn voor Dumoulin. Mannen die serieus lang mee kunnen op een klim. Alleen Oomen en brekebeentje Kelderman is veel te smal qua ondersteuning voor een renner die grote rondes kan winnen. Één blessure of vormdip brengt echt problemen.
4 juli 2018 12:28
Nu Eekoff en Mobach nog! Waarschijnlijk twintigtwintig
4 juli 2018 12:31
Eens met KJP. Lijkt mij vooral door de onderbezetting
4 juli 2018 13:38
Graag ook nog een ervaren rot erbij. Niet zo ervaren als Ten Dam of Geschke (stukje jonger), maar wel eentje die van wanten weet. Of twee, of drie.
Van Garderen zou ideaal geweest zijn, naar mijn mening.
4 juli 2018 14:34
Een type Reichenbach is ook gewenst, maar of dat financieel haalbaar is?
4 juli 2018 15:47
@Arema
Ik denk dat er diverse haalbaardere renners zijn. Denk aan Matthias Frank, Valgren (wel jong nog), Taaramäe, Teuns, Morabito, Stetina (vriend van Haga) en waarom ook niet... Mollema!
4 juli 2018 17:21
Vlaggenschip ???? is m.i. meer een modderschuit met een renner die het moet doen , de rest is zeer middelmatig met alle respect hoor en renners die er weg gaan kunnen het bij een andere ploeg wel oftewel moeten bij Sunweb teveel in dienst rijden jammer

Reacties zijn gesloten.