Streep door Wereldbeker veldrijden in Diegem

maandag 14 september 2020 om 15:36
Streep door Wereldbeker veldrijden in Diegem

foto: Cor Vos (archief)

De Wereldbeker veldrijden in Diegem kan dit jaar niet doorgaan. De organisatie krijgt geen goedkeuring van de veiligheidscel om de avondcross in Diegem op 27 december 2020 door te laten gaan. Daardoor ontbreekt de veldrit voor het eerst in 45 jaar op de kalender.

Ook in Diegem gooien de maatregelen omtrent het coronavirus roet in het eten. “De veiligheidscel oordeelde dat het onmogelijk is om een cross, die dwars door de dorpskern van Diegem gaat, veilig te organiseren”, schrijft de organisatie.

De cross in Diegem zou aankomende winter debuteren in de Wereldbeker veldrijden, nadat het jarenlang deel uitmaakte van de Superprestige. De veldrit staat bekend om zijn kunstlicht, omdat het een van de weinige wedstrijden is die in de avond verreden wordt.

Dit artikel delen:

4 Reacties

SnellePelle 14 september 2020 om 17:16

Logische maar vervelende beslissing.

Murcia 14 september 2020 om 17:21

Daar baal ik ontzettend van, die cross is werkelijk schitterend met dat kunstlicht en de algehele sfeer rond het einde van het jaar. Maar gezien Corona en de ontwikkelingen begrijpelijk.

Mystery Rider 14 september 2020 om 17:49

Goh, dat is nog drie maanden verder, vind ik toch wel heel vroeg gecommuniceerd.

Maakt uiteindelijk niet uit of het een centrum cross of weide cross is en of er 30.000 of 5.000 aanwezigen zijn, social/physical distancing is sowieso moeilijk dan.

Het zal helaas niet de laatste cross zijn die niet doorgaat, zonder publiek cross organiseren zal helaas niet lukken of iedereen moet aan de start staan zonder startgeld en gewoon voor het prijzengeld en de roem rijden.

koos1 14 september 2020 om 18:12

Het zijn berichten die je helaas kunt verwachten en meer dan waarschijnlijk ook niet de laatste. Enige vreemde is dat het een cross eind december betreft, waar andere crossen eerder in het jaar (tot nu toe) nog wel doorgaan.

Edit: Een cross midden door een centrum is begrijpelijk nog lastiger te controleren qua publiek dan een afgesloten weide of park.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair