Steven Kruijswijk: “Voel dat er nog wat in zit voor de Pyreneeën”

vrijdag 20 juli 2018 om 13:50

Steven Kruijswijk was vermoeid na de zware dag naar Alpe d’Huez, waarin hij lange tijd op weg leek naar een magistrale overwinning. “Iedereen heeft afgezien. Van voren afzien is altijd makkelijker dan van achter, dus we gaan vandaag gewoon weer verder”, zei hij vanmorgen voor de start van de dertiende etappe voor de camera van WielerFlits.


“Ik heb heel veel positieve reacties gehad over de manier van rijden. De teleurstelling overheerst nog wel dat ik het niet heb kunnen afmaken”, zei Kruijswijk, die sinds eergisteren in de top tien van het klassement staat. “Ik voel wel dat er voor de Pyreneeën nog wat in zit.”

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

19 Reacties

LB117 20 juli 2018 om 13:51

Heel goede Stevie! nu een keer blijven plakken en op 2 km van de top voor de overwinning demarreren!

John Bidon 20 juli 2018 om 13:54

Heel gaaf en gedurfd de aanval van gisteren. Vraag me alleen af wat hij had kunnen doen als hij in peloton was blijven zitten. Met zijn benen had hij ook op die manier voor overwinning kunnen strijden en misschien wel meer tijd kunnen pakken. Wat als…

RGESINKNR1 20 juli 2018 om 13:55

Zou mij niks verbazen dat hij uiteindelijk achter Dumoulin en Froome gaat eindigen. Hopelijk in de juiste volgorde maar ik verwacht nog veel van hem!

jp.vanoosterhout 20 juli 2018 om 14:01

hij zag er gisteren na die monster inspanning nog heel relaxed en fit bij !die gaat volgende week nog wel knallen.

jvh93 20 juli 2018 om 14:03

Kruijswijk komt vaak bovendrijven in de laatste week. Hoop dat hij nog wat moois kan laten zien

ghostwriter 20 juli 2018 om 14:12

Mijn voorspelling op de indruk die de wielrenners tot nu toe op mij hebben gemaakt is:

1) Thomas
2) Dumoulin
3) Froome

4) Roglic
5) Bardet
6) Kruijswijk
7) Landa
8) Quintana
9) Fuglsang
10) Martin

Paul4566 20 juli 2018 om 14:17

Ik zie hem in de laatste week ook wel naar het podium rijden

horsm 20 juli 2018 om 14:57

Superstunt van Stevie. Jammer dat het niet gelukt is – maar hij deed een serieuze gooi naar het geel. En zakt er nog niet eens doorheen. Gewoon nog een keer proberen volgende week.

DonQuijote 20 juli 2018 om 15:10

Ik heb echt genoten van zijn solo gister.

Toch begrijp ik niet waarom hij op 70km van de meet alleen gaat. Het was volgens mij ook niet voor niets dat José de Cauwer niet de loftrompet erover stak.
Het lijkt mij dat zijn doel het geel was; hij heeft immers al bewezen een potentieel winnaar van ene grote ronde te zijn. Dan zou 2,5 minuut voorsprong op de meet genoeg geweest zijn voor geel. Waarom als je op 4 minuten voorsprong rijdt ( was het zoveel?) alleen doorrijden en het uitbouwen naar 6 minuten terwijl je weet dat er nog een stuk vlak door de vallei komt ( weliswaar met wind mee dit keer, en misschien wist hij dat) en je zólang alleen moet rijden.
Als hij mét Gesink en co op 4 minuten had blijven kunnen rijden en dán aan de alp d´huez had begonnen.. hij is immers ook een van de sterkere klimmers en doet in deze vorm niet zoveel onder voor Froome en co. Dan had hij misschien het geel nu gehad. De Cauwer ze het ook: "Hij neemt héél veel risico"
Stel nou dat hij net de rit had kunnen winnen maar bij lange na geen geel… daar had hij als potentiele eind winnaar toch niets aan gehad?

Alto 20 juli 2018 om 15:22

@DonQuijote:
Heel simpel: rijden om te koersen. Liever aanvallen en uiteindelijk stuk gaan dan heel laf alleen maar achter iemand te blijven zitten en er in de laatste honderd meter voorbij te gaan. Zo moet het wielrennen zijn: aanvallen, koersen en ga maar stuk. Maar probeer het!
Dat leer ik mijn jeugdrenners ook. Liever aanvallend rijden en laatste worden, dan alleen maar in de groep blijven hangen

Niklas 20 juli 2018 om 15:27

@ghostwriter, gewaagde voorspelling… ;-) Voor het klassement van vandaag geef ik geen stuiver. Zeker na de zware etappes die we al hebben gehad, gaat die derde week nog voor ‘verrassingen’ zorgen. De hamvraag is hoe Dumoulin en Froome – met een Giro in de benen – zich dan houden.

DonQuijote 20 juli 2018 om 15:46

@alto
Ja natuurlijk, ik ben dat met je eens.
Maar je jeugdrenners is toch wel iets anders dan de gele trui…
En ook mét Gesink en co had hij toch niet laf hoeven te rijden.

En probeer het, ja inderdaad! Maar mijn stelling is juist probeer in dit geval de tour te winnen door niet 70 km alleen te gaan rijden.

JdeWal 20 juli 2018 om 15:48

Echt een held!!

kleomantre 20 juli 2018 om 15:49

@DonQuijote, wat we niet zien omdat we niet voelen wat de renners voelen is dat hij er wel druk op heeft gezet en de renners erachter toch meer zijn afgemat. Ze moesten wel meerijden in die vallei, ook al zaten ze uit de wind. Als de voorsprong minder groot is wordt er achter minder hard gekoerst. Hij had misschien wel iets meer kans op overwinning gehad, maar dan had-ie ook gen serieuze aanval op geel gedaan evenals voor minder afmatting en stress gezorgd. Diezelfde afmatting kan ‘m misschien na een klein verlies vandaag later nog wel winst opleveren.

Sephiroth 20 juli 2018 om 15:55

En hoe erg is hij in het rood gegaan. Als hij dat niet heeft gedaan, dan is de schade ook klein. Terwijl hij daarmee anderen wellicht wel in het rood heeft gedreven.

DonQuijote 20 juli 2018 om 15:56

@Kleomantre
Ja daar zit ook wat in.

Mooi was het in ieder geval. Misschien zijn mijn gedachten wel gewoon ingegeven door teleurstelling, ik gunde het hem zo, “kruuswiek” zoals de spaanse commentator hem noemt.

tendam 20 juli 2018 om 15:59

Kruijswijk was gewoon te goed gisteren. Ik vond het ook prachtig, en toen hij in die afdaling nog 6 minuten had dacht ik ‘dat is toch wel heel veel’. Maar met deze benen had hij vermoedelijk om de etappezege mee kunnen doen als hij gewoon in het peloton was blijven zitten. Dat is het jammere van een verder epische etappe. Gelukkig is herstelvermogen zijn kracht, dus zal hij er in de Pyreneeën wel weer staan.

SCIC 20 juli 2018 om 18:40

Een uitdaging voor de samenstellers van de ronde om aanvallen meer kans te geven. Nu is het toch vaak zo dat wie wacht tot de laatste kilometers wint. De rit van Froome over de Finestre vormde een uitzondering, ik zou willen dat dit vaker plaats vindt.

Jan Blokland 21 juli 2018 om 11:07

Als er geen Sky zou zijn geweest had Kruiswijk gewonnen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.