Steven Kruijswijk naar zowel de Tour als de Vuelta

vrijdag 22 januari 2021 om 15:52
Video

Steven Kruijswijk keert dit seizoen terug in de Tour de France. Afgelopen jaar moest de nummer drie van 2019 de ronde nog missen als gevolg van een val in de Dauphiné. Later in het jaar staat ook de Vuelta a España op zijn programma.

Kruijswijk is net als vorig seizoen, samen met Tom Dumoulin en Primož Roglič, een van beoogde kopmannen bij Jumbo-Visma voor de Tour. “Het is wederom een groot doel. Na wat er afgelopen jaar gebeurde, wil ik er weer graag bij zijn. Ik hoop dat ik de ploeg kan helpen bij het winnen van de Tour. Het was zwaar om de ronde afgelopen jaar via de televisie te moeten volgen. Maar ook al kon ik er niet bij zijn; het was een genot om de ploeg zo sterk te zien rijden.”

Afgelopen jaar zag de Nederlander zijn ploeggenoot Roglič op de voorlaatste dag van de Tour het geel kwijtraken aan Tadej Pogačar. “Je ziet dat een renner als Pogačar toch kon winnen, ook al had hij misschien niet de sterkste ploeg. Dat niet altijd de sterkste ploeg wint, moeten we in ons achterhoofd houden. De ploeg heeft in de afgelopen Tour veel geleerd en kent de punten waar zij moet verbeteren. Hopelijk kunnen we dit jaar wèl winnen.”

Niet alleen in de Tour, maar ook in de Vuelta wil Kruijswijk zijn beste vorm vinden. “Dat is ook een ronde die ik erg graag rijdt. De Olympische Spelen in Tokio? Uitgesloten dat ik daar van start ga. Ik ben immers geen eendagsspecialist. Ik heb de Spelen van Rio gereden en het is een mooi en groot evenement, maar als renner hecht ik meer waarde aan de Tour en de Vuelta. Daar zijn mijn kansen ook groter. Ik denk dat ik me beter op deze twee koersen kan richten.”

Programma flag-nl Steven Kruijswijk voor 2021
flag-es Ronde van Valencia
flag-fr Parijs-Nice
flag-es Ronde van Catalonië
flag-ch Ronde van Romandië
flag-fr Critérium du Dauphiné
flag-fr Tour de France
flag-es Vuelta a Espana
flag-it Giro dell’Emilia
flag-it GP Beghelli
flag-it Ronde van Lombardije

Dit artikel delen:

20 Reacties

Bianchista 22 januari 2021 om 16:11

Realistische kijk op het seizoen. Al zie ik Stevie liever in de Giro dan in de Vuelta.
In de tour kunnen ze hem hopelijk sparen tot de derde week. En dan maar zien wie van de 3 kopmannen de beste is. Waarschijnlijk Roglic of Dumoulin…
En dan Kruijswijk als kopman in de Vuelta. Benieuwd wat hij daar kan als er geen opblaasbadjes langs de kant staan.

Murcia 22 januari 2021 om 16:18

Belangrijk jaar voor hem, zijn contract loopt af en de ploeg heeft met Primoz, Wout en Tom nu al drie man die boven hem staan in de pikorde en mensen als Sepp en George die aan de deur rammelen. Dit programma is ideaal voor een man als Steven die veel wedstrijdkilometers lekker vindt. In de Vuelta zal hij een zeer sterke ploeg om zich heen krijgen waarbij ik hoop dat Sepp die ook rijdt in een vrije rol.

Marik 22 januari 2021 om 16:55

+1 het zou zomaar kunnen dat Steven na dit seizoen vertrekt bij de ploeg. Ik vind de Belgische Lotto ploeg of eventueel DSM wel bij hem passen.

Murcia 22 januari 2021 om 17:07

@Marik
Die ploegen zijn bij mij ook wel eens door het hoofd gegaan omdat Steven volgens mij nooit echt warm heeft gelopen om voor veel geld in een treintje rond Bernal of Lopez bv te gaan fietsen. Hij wil die kopman/vrije rol binnen een ploeg, maar voor TJV staan er wel belangrijke beslissingen op de rol. Als je Kuss financieel kunt behouden en je hem wil laten doorgroeien is de eerste huidige kopman die dat gaat voelen Steven naar mijn mening. Tegelijkertijd is hij een vaste waarde waarvan je precies weet wat je aan hem hebt. Hij verdient echter wel veel in verhouding tot zijn palmares, wil hij blijven in een iets andere rol met minder salaris?

jappe666 22 januari 2021 om 17:31

Israel (als medekopman voor Giro-Vuelta), Trek (als opvolger van Nibali en Porte en met De Jongh als NL ploegleider) of Qhubeka zou ook nog wel een optie kunnen zijn, en ik vermoed dat volgend seizoen Wanty ook wel interesse zal tonen aangezien ik denk dat Kruijswijk met zijn beperkte erelijst een van de goedkopere klassementsrenners zal zijn.

SnellePelle 22 januari 2021 om 18:16

@marik

Ik wil hem niet zien bij DSM!!!!

Marik 22 januari 2021 om 18:50

Waarvan akte Snelle

Beer 22 januari 2021 om 18:58

Ik zou Teunissen goed bij Lotto-Soudal vinden passen; dat meen ik echt. Een team waar hij zonder te grote druk voor zichzelf kan rijden als kopman, schaduwkopman of beschermd renner. Ploeg met toch een zekere focus op en traditie in de klassiekers en ook voor het sprintwerk. Los van zijn nationaliteit denk ik dat dat team beter met hem matcht als Jumbo-Visma.

toiletduck 23 januari 2021 om 09:25

In de video van JV werd gisteren genoemd dat ze in de Vuelta voor podium willen gaan met Steven en/of Kuss. Lijkt dus in elk geval met de kennis van nu op dat Kuss wel minimaal een vrije rol krijgt.

Als Steven zn jasje niet dicht krijgt met Sepp nog in top 10, mag hij het zelf uitzoeken ;)

FDJ 23 januari 2021 om 10:21

We hebben het hier over de nummer 3 va de Tour de France uit 2019 en de man die in 2018 top 5 reed in twee grote rondes achter elkaar. Die verdient toch wel wat meer respect dan dat er nu over hem wordt gepraat. Ik heb het idee dat Kruijswijk enorm op zijn plek zit in de ploeg van Jumbo Visma. Hij koos nq de beruchte Giro van 2016 al niet voor het grote geld, maar voor een prettige omgeving. Ook na 2021 zie ik voor Kruijswijk absoluut kansen. Zeker als de tendens zich doorzet en de Giro alsmaar matiger bezet is en iedereen voor de Tour kiest en met een goede voorbereiding zonder Tour kun je ook specifiek naar de Vuelta pieken. Er zijn er maar weinig die dat echt als hoofddoel hebben in een seizoen. De Vuelta is over het algemeen een verzameling van renners met een mislukte Giro of Tour.

Apemantus 22 januari 2021 om 17:15

Waarom in het Engels? Dan komen er alleen maar halfbakken antwoorden uit. Die jongen kan zich veel beter uitdrukken in het Nederlands, met gevolg dat er ook meer interessante antwoorden uitkomen. Begrijp totaal niet waarom dit zo nodig in het Engels moet. Tom en Wout waren ook gewoon in het Nederlands.

Murcia 22 januari 2021 om 17:24

Komt door de ploeg die perse ook wat materiaal voor de internationale pers wil maken en anders had Primoz dit interview met nog nietszeggender antwoorden gedaan. En ten tweede doet Orla van Eurosport dit interview en hoewel ze al jaren in Amsterdam woont is zij een beetje de Engelstalige interviewster van dienst voor zowel DSM als TJV.

Apemantus 22 januari 2021 om 17:46

Ik dacht dat zij bezig was de Nederlandse taal machtig te worden? Hoe dan ook, als het ten kosten van de antwoorden gaat, schiet het zijn doel voorbij. Daarbij is het niet zo ingewikkeld om een persverklaring in het Engels er uit te gooien, wat TJV waarschijnlijk ook gedaan heeft. Ik zie een Italiaans team dit al doen. Het is heel goed om je internationaal te oriënteren hoor, maar een persverklaring in het Engels lijkt me meer dan afdoende. En dan ook nog Kruijswijk. Als je jezelf dan toch internationaal wil oriënteren doe dan Wout of Tom in het Engels. Dat zijn samen met Primoz en Dylan de sterren binnen het team. Maar ik vindt het überhaupt grote kolder die interviews in krakkemikkig Engels. Je ziet hem steeds naar woorden zoeken, die hij vervolgens niet vindt. Korte antwoorden en weinig verfrissende inzichten op deze manier.

Murcia 22 januari 2021 om 17:59

Helemaal eens hoor, bij een professionele ploeg komt dit te gekunsteld over wat mij betreft. Orla zou dacht ik al prima in het Nederlands dit interview kunnen afnemen en dan was hij een stuk comfortabeler in zijn antwoorden.

Koers 22 januari 2021 om 18:18

Tsja alles moet engels zijn. Op mijn opleiding kregen we ook een halfjaar vakken in het engels: docenten die dat amper kunnen, en studenten die minder gauw vragen stellen als ze iets niet weten. Alles om de buitenlandse student hier heen te halen.

EricV 22 januari 2021 om 19:47

Dat ze hem een kopman blijven noemen. De gemiddelde knecht heeft meer overwinningen op zn naam staan

fietsvriend 22 januari 2021 om 19:52

Eerste (en tot dusverre enige) NLer die top 5 reed in alle grote rondes, niveautje knecht idd.

Was er ook niet iets met van Eerd en Kruijswijk beide Brabander. Nou goed, boeien wat ze hem betalen zolang iedereen er blij mee is.

oscarito1908 22 januari 2021 om 22:10

Jammer dat hij niet probeert om revanche te halen in de Giro. Dat is toch zijn ronde.

Blackcanyon 23 januari 2021 om 03:04

Ik denk dat hij beter naar Roodhooft kan gaan. Alpecin kan meer glans geven. Die hebben geen uitgesproken kopman voor t algemeen klassement. Dan heeft Roodhooft minder kopzorgen hoe hij een opstelling kan maken in de grote ronden en zit die niet met zijn handen in t haar. Perfecte match! Kan hij in de Vuelta voor rood gaan.

Marik 23 januari 2021 om 07:40

Dat is ook zeker een optie!

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone