Ster van Zwolle live op Eurosport

vrijdag 15 december 2017 om 12:47
Ster van Zwolle live op Eurosport

foto: Topcompetitie/Léon van Bon

Eurosport gaat de Craft Ster van Zwolle live uitzenden. Op zaterdag 3 maart is na afloop van de Strade Bianche de finale van deze Topcompetitie-wedstrijd rechtstreeks te volgen.

“Niet eerder werd de Craft Ster van Zwolle live uitgezonden op tv en niet eerder zond Eurosport een nationale klassieker zonder UCI-status live uit op tv”, aldus Flavio Pasquino, initiatiefnemer van de Topcompetitie, die spreekt over een historisch moment. “Dit is een waardevolle erkenning voor de Topcompetitie en een statement dat kwaliteit niet in een UCI-label zit, maar in de context en het deelnemersveld van een koers. ​Dat is vanaf het begin mijn doel geweest met deze reeks en als het dan nu zijn vruchten afwerpt is dat geweldig!”

Wedstrijdorganisator en koersdirecteur Jan van Ommen is vanzelfsprekend blij met de aandacht die zijn koers krijgt. “De afgelopen jaren was de Ster al te zien in een bijna een half uur durende samenvatting op Eurosport. Ik ben blij dat we nu ook live op zaterdagmiddag te volgen zijn.”

Afgelopen jaar ging de overwinning in de Ster van Zwolle naar Fabio Jakobsen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

fvtende 15 december 2017 om 13:16

Mooi nieuws voor NLse wielrennen

Bikeage 15 december 2017 om 13:19

Eerst pakt Eurosport ons de Giro en de Italiaanse klassiekers af en nu pakken ze ons ook nog de Ster van Zwolle af!!!!11!!1

KnightBiker 15 december 2017 om 13:53

@bikeage
Eurosport pakt de Giro af? Zo wil ik het niet zien. Voorheen gingen er (belgische) overheids centen naar de Giro. Nu betalen de reclames er voor via producten die ik toch nooit zou kopen. Irritant? Ja, maar wel zonder dat ik daar direct voor hoef bij te dragen. (en de NOS zendt deze wedstrijden meestal toch niet uit)

Col du Bramont 15 december 2017 om 14:50

Mooi dat we deze wedstrijd nu op Eurosport kunnen zien. Ster van Zwolle was vroeger bij de amateurs toch de wedstrijd waar je naar uitkeek.
Het is wel een beetje uitzoeken tegenwoordig tot welke categorie cq circuit de bekende voormalige amateur top-klassiekers (ronde van Overijssel, Noord-Holland, Omloop vd Kempen, Hel vh Mergelland nu Volta Classic etc.) behoren.
Aantal van deze wedstrijden werden door de NOS vaak wel uitgezonden maar zou zo even niet weten hoe dit jaar dat zal zijn of afgelopen jaar was.
De Volta Classic werd door Limburg1 1 uitgezonden en dat was leuk om te zien.

west 15 december 2017 om 14:53

Ik heb die reclames er dik voor over als ik dan niet naar Ducrot hoef te luisteren.

Agos-Vidalos 16 december 2017 om 02:58

Een goede ontwikkeling.

Bikeage 16 december 2017 om 13:18

@KnightBiker
Als je niet wil dat er overheidscenten naar tv-programma’s gaan, dan moet je helemaal geen publieke omroepen meer bekijken. Daarnaast is het commentaar van Michel, José en Karl 100 keer beter dan de gemiddelde Eurosport commentator. En naast de reclameblokken moet je ook niet de verkenningen van Juan Antonio vergeten, die meestal tijdens de laatste klim doodleuk in plaats van de wedstrijd worden uitgezonden. Ik verwacht tijdens de Ster van Zwolle dan ook tijdens de massasprint een verkenning van Juan Antonio van de laaste 500 meter.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair