Stefan Küng: “Ik zag Enric Mas al na het eerste tussenpunt vertragen”

zaterdag 17 april 2021 om 17:15
Stefan Küng: “Ik zag Enric Mas al na het eerste tussenpunt vertragen”

foto: Cor Vos

Stefan Küng lijkt zondag de Ronde van Valencia te gaan winnen. De Zwitser van Groupama-FDJ sloeg zaterdag in de voorlaatste etappe een dubbelslag. “Ik ben heel blij met dit resultaat”, zo geeft hij aan.

De voornaamste concurrent van Küng voor het algemeen klassement, Enric Mas, viel in de slotfase van zijn tijdrit weg door een lekke band. De nieuwe leider had dat liever anders gezien: “Maar ik zag op TV dat hij na het eerste tussenpunt al aan het vertragen was, dus misschien is hij ook wel te hard begonnen. Ik had liever de trui van hem afgepakt zonder dat hij een lekke band had gekregen, maar ook dat is sport.”

“Voorafgaand aan de tijdrit wist ik al dat ik een gooi kon doen naar de eindzege als ik een goede dag zou hebben. De afgelopen dagen voelde ik me goed, dus het was aan mij om de benen vervolgens ook te laten spreken. Alles verliep perfect.”

Sprinten met Démare
Morgen heeft de ploeg van Küng nog twee missies: de eindzege over de streep trekken en nog een etappe winnen met Arnaud Démare. “Dat is het doel”, zo sluit hij af met vertrouwen. “De collectieve prestatie van onze ploeg toont eens te meer aan hoe goed we bezig zijn. Het is een teamprestatie, dat is echt cool.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Marik 17 april 2021 om 17:38

Werd ook wel eens tijd dat Küng een rondje ging winnen. Hij is te goed om zonder te eindigen.

Polleke 17 april 2021 om 18:45

Denk dat hij gelijk heeft… voor de laatste km had Mas maar een minuut meer over, misschien reed hij daar al half lek rond maar een kilometer had hij nooit meer aan 60 per uur gereden… evengoed jammer om zo zeker te verliezen uiteraard…

Tripodboom 17 april 2021 om 19:14

Ik wordt een beetje moe van al die sporters die zo ongelooflijk correctzijn om het team maar te bedanken. Het is een teamprestatie, we zijn naar elkaar toegegroeid bla, bla ,bla. En dat nadat je je zelf helemaal alleen uit elkaar heb getrokken in een TT.

Gr.R. 17 april 2021 om 20:06

Kung heeft die fiets ook zelf in elkaar moeten zetten, hé. Bandjes op druk gebracht. Zelf de teambus gereden…

Dikke vrouw 17 april 2021 om 22:25

Hij bedoelt dat Demare en die australier ook wonnen hier

Wim Kruithof 17 april 2021 om 22:27

Het niet-correct zijn weet je met ‘ik wordt’ wel te overtreffen ook…

Draadband 17 april 2021 om 19:18

Klopt, onder het spandoek van de laatste kilometer lag Enric M al 55 seconden achter op Stefan K. Hij begon de dag met 51 seconden voorsprong, dus was met nog 1 km te gaan de trui al met 4 seconden kwijt.

assen 17 april 2021 om 19:58

Het is eigenlijk heel bijzonder als je kijkt naar het palmares van Tony Martin. Als supertijdrijder heeft hij al zoveeeeel gewonnen, OOK rondjes van een week. Het palmares van huidige rastijdrijders steken daar schril bij af.

Enfin, heel fijn en gegund dat King Kung dit rondje wint, ALS ie wint.

Derierre de la course 17 april 2021 om 21:52

Tijdritten zijn korter en minder prominent geworden afgelopen jaren. Zowel in korte als lange rondjes.

Derierre de la course 17 april 2021 om 21:51

Geen enkele kans dat Oliveira hier nog een konijn uit de hoed tovert he?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair