Stef Clement: “Het echte geloof ontbrak”
zondag 21 september 2014 om 18:52

Stef Clement: “Het echte geloof ontbrak”

Belkin Pro Cycling Team

foto: Sirotti

Belkin presteerde vandaag met een veertiende plaats in de ploegentijdrit niet naar verwachting. Stef Clement wijt de teleurstellende prestatie deels aan de ongelukkig afgesloten Vuelta. “We hoopten mee te kunnen doen om de tiende plaats, maar we waren gewoon niet goed genoeg en daar moeten we ons bij neerleggen”, zegt hij op de site van zijn team.

Clement stelt dat het resultaat in de lijn der verwachtingen lag. “Het echte geloof ontbrak. Vijf van onze zes renners hebben de Vuelta gereden en die ronde hebben we natuurlijk niet zo lekker afgesloten. Het plotselinge vertrek van Robert Gesink was niet heel goed voor de moraal. We zijn topsporters, maar ook mensen. Het was heel moeilijk om het vertrouwen en de focus weer terug te vinden,” stelt hij vast. “Om top te presteren heb je eigenlijk een soort euforie nodig en die is niet zomaar te creëren.”

Ploegleider Erik Dekker kon leven met het resultaat. “De jongens hebben het eerste gedeelte enigszins op reserve gereden, zodat ze zichzelf niet te vroeg zouden tegenkomen en ze hebben gedaan wat ze konden. Ze hebben honderd procent gegeven en niemand had na de finish zoiets van: ik kan nog wel een rondje. Op voorhand had ik een klassering tussen de tiende en vijftiende plaats wel verwacht. Natuurlijk willen we beter, maar we missen met Lars Boom en Robert Gesink wel twee sterke renners,” geeft hij aan.

RIDE Magazine