Stan Van Tricht (SEG Racing Academy) hoopt op langer verblijf bij Deceuninck-Quick-Step

woensdag 8 september 2021 om 12:51
Stan Van Tricht (SEG Racing Academy) hoopt op langer verblijf bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Petros Gkotsis

Stan Van Tricht won dinsdag de kermiskoers Gullegem Koerse. Niet in het shirt van zijn broodgever SEG Racing Academy, maar voor Deceuninck-Quick-Step. De 21-jarige Belg is sinds begin augustus stagiair bij de WorldTour-ploeg en gaf met winst direct zijn visitekaartje af. “Hopelijk heeft Patrick Lefevere het gezien”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

Na afloop stak de jongeling zijn vreugde niet onder stoelen of banken. “Een eerste keer winnen in de kleuren van Deceuninck-Quick-Step, dat is een droom die werkelijkheid wordt. Het was al een droom om stage te mogen lopen bij deze ploeg en nu pak ik ook al mijn eerste overwinning. Ik ben blij dat ik hier kansen krijg. Het grote publiek kent mij misschien nog niet, maar dat had misschien ook wat met de voorbije coronaperiode te maken.”

Desondanks zette Van Tricht in zijn eerste twee jaar bij SEG Racing Academy enkele mooie resultaten neer. Zo werd hij derde in Olympia’s Tour 2019 en tiende in zowel Luik-Bastenaken-Luik U23 als de Ronde van Vlaanderen U23. Ook dit seizoen heeft hij al tal van ereplaatsen achter zijn naam staan en dat leverde Van Tricht in het Nederlandse circuit de bijnaam Mister Consistency op. Later deze week vliegt de jongeling naar Italië voor de Europese kampioenschappen op de weg.

Daarna hoopt hij spoedig een profcontract voor volgend jaar te tekenen. Van Tricht is immers laatstejaars belofte. “Ik hoop volgend jaar sowieso de overstap naar de profs te maken. Ik wil me tonen in de voorjaarsklassiekers. Hopelijk heeft Patrick Lefevere Gullegem Koerse gezien en kan ik met deze ploeg verdergaan. Nu ga ik mij focussen op de koersen die er binnenkort nog aankomen: het EK en het WK. Ik hoop in beide koersen mee te doen voor de overwinning.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Silent Hill 8 september 2021 om 14:53

Was het gisteren Gullegem Koerse ? Oh.

0
legrandbornand 9 september 2021 om 08:10

U kan daar misschien meewarig over doen, maar mocht u iets meer van wielrennen afweten, dan zou je weten dat Gullegem koerse in wielerkringen ook wel eens het wereldkampioenschap van de kermiskoersen genoemd wordt. Er staan steeds grote namen aan de start, ook dit jaar weer, en de doorwinterde kermiscoureurs zijn er 1 voor 1 op gebrand om deze wedstrijd te winnen. Als je dan als stagairtje er in slaagt om die grote namen én die doorwinterde kermisprofs een hak te zetten, dan is meewarigheid volledig misplaatst.Dit is geen natourcriterium dat op voorhand beslist is, in deze wedstrijd wordt er telkens op het scherp van de snede gekoerst. We moeten er natuurlijk ook GEEN WT-wedstrijd van maken, maar wie Gullegem koerse wegzet als een dingetje om mee te lachen, kent enkel het wielrennen vanuit de krant en de tv. Insiders weten wel beter.

0
Silent Hill 9 september 2021 om 20:53

Geen zorgen. De ‘oh’ sloeg op het feit dat ik er niets van gehoord, gezien of gelezen heb. Ook niet op WF. Toch een foutje aangezien dit inderdaad met naam en faam dé kermiskoers is.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone