Stan Van Tricht schrijft Omloop van Valkenswaard op zijn naam

zondag 5 september 2021 om 18:23
Stan Van Tricht schrijft Omloop van Valkenswaard op zijn naam

foto: Cor Vos

Stan Van Tricht heeft de Omloop van Valkenswaard gewonnen. Na een enerverende wedstrijd rond Valkenswaard bleef hij Martijn Budding en Coen Vermeltfoort voor. Met hen maakte hij onderdeel uit van een kopgroep met vijftien renners.

De Omloop van Valkenswaard was dit jaar na de door Roy Eefting gewonnen Omloop der Kempen de tweede wedstrijd in de Topcompetitie. Met Eefting in de leiderstrui begonnen de renners zondag om 13.15 uur aan een lastige wedstrijd over gravelstroken als het Kappelerpad en de Brugseheide, die beiden zes keer terugkwamen in de koers.

Slik en Veen in de vroege vlucht, race even geneutraliseerd
In de openingsfase reden Ivar Slik (ABLOC) en Karsten Veen (NWVG) geruime tijd vooruit. Bijna zeventig kilometer lang verdedigden zij een voorsprong die nooit groter werd dan vijftig seconden. Toen er werd aangevallen door onder meer Sven Burger, Daan van Sintmaartensdijk, Dylan Bouwmans, Chiel Schulten en Kyle Agterberg was het dan ook logisch dat zij er snel aangingen voor de moeite. Ook topfavoriet Stan Van Tricht meldde zich na een tijdje in deze groep. Dat was het sein voor de overige ploegen om het gat dicht te rijden.

Toen dat gebeurde, werd de race geneutraliseerd. Omdat de arts niet meer in koers zat, was het niet mogelijk om verder te rijden. De renners reden vervolgens rustig naar de finish, waar de wedstrijd opnieuw kon beginnen. Op dat punt was er nog 90 kilometer af te leggen.

Vijftien renners ruiken de zege, Van Tricht wint
Snel daarna reed er definitief een kopgroep weg, met daarbij veel favorieten. Stijn Appel , Piotr Havik, Jan-Willem van Schip, Niko Drakos, Stan Van Tricht, Nils Wolfenbuttel, Arne Peters, Jasper Schouten, Bart Lemmen en Bram Dissel waren de renners die op avontuur gingen. Later sloten ook nog Hidde van Veenendaal, Corbin Strong, Coen Vermeltfoort, Martijn Budding en Axel van der Tuuk aan. Vermeltfoort viel in de laatste dertig kilometer even weg uit de kopgroep door een lekke band, maar kon uiteindelijk weer de aansluiting maken.

Met nog twintig kilometer te gaan was hun voorsprong meer dan een minuut op het peloton: genoeg om het met zijn vijftienen uit te vechten voor de zege. Veel renners probeerden het, waaronder Van Schip, maar uiteindelijk bleef de groep bij elkaar. Van Tricht sprintte vervolgens in Valkenswaard naar de overwinning. Vermeltfoort is door zijn derde plaats de nieuwe leider in de Topcompetitie.

flag-nl Omloop van Valkenswaard
1. flag-be Stan Van Tricht (SEG Racing Academy)
2. flag-nl Martijn Budding (BEAT)
3. flag-nl Coen Vermeltfoort (VolkerWessels)
4. flag-nl Bart Lemmen (WV West Frisia)
5. flag-nl Axel van der Tuuk (NWVG)
6. flag-nl Hidde van Veenendaal (WV De Jonge Renner)
7. flag-nl Arne Peters (WV De IJsselstreek)
8. flag-nl Jan-Willem van Schip (BEAT)
9. flag-nz Corbin Strong (SEG Racing Academy)
10. flag-nl Nils Wolfenbuttel (VolkerWessels)

Dit artikel delen:

3 Reacties

VespavanBern 5 september 2021 om 19:19

De gravelstroken van deze editie sloegen werkelijk waar nergens op, een wegkoers onwaardig.

Bram Zwaluw 5 september 2021 om 19:39

Verklaar u nader.

storm-biker 6 september 2021 om 09:53

Helemaal mee eens, dit was er ver over.
De eerste strook, dat was gewoon mul zand waar je tot je velgen in weg zakte.
Dan was er nog een strook dat was gewoon los grind. Na elke strook weer diverse lekke banden. Gewoon een loterij op deze manier, weinig van doen met wegwielrennen.

Headlines

Populair

Materiaalzone