Sprintzege Chloe Hosking in Giro Rosa

maandag 4 juli 2016 om 15:18
Sprintzege Chloe Hosking in Giro Rosa

Chloe Hosking heeft de derde etappe in de Giro Rosa gewonnen. De Australische renster van Wiggle-High5 was in Lendinara de snelste in de massasprint. Evelyn Stevens (Boels-Dolmans) behoudt haar leiderstrui.

Het peloton leek eensgezind te zijn over de invulling van de rit. Onderweg naar Lendinara bleef het peloton lange tijd gegroepeerd. Met nog minder dan twintig kilometer te rijden demarreerde Scotti Lechuga (Hagens Berman) uit het peloton. De Amerikaanse wist een beperkte voorsprong van 22 seconden op te bouwen. Korte tijd later deed de Azerbaijaanse Olena Pavlukhina (BTC City Ljubljana) hetzelfde, maar werd op tien kilometer van het einde weer bijgehaald door het voortrazende peloton. Niet veel later was dat ook het geval voor Lechuga.

In de eindsprint wist Hosking als eerste de streep te passeren. Lucinda Brand (zesde) en Thalita de Jong (negende) eindigden in de top tien.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Arry1337 4 juli 2016 om 18:53

Edit redactie: Bedankt.

Hoebele 4 juli 2016 om 19:26

Samenvatting door RAI (tijdens Tour-uitzending) https://www.youtube.com/watch?v=XXqJrFL9ZFI

Frits des Jeux 4 juli 2016 om 19:28

Ben heel benieuwd in de bergetappes naar Niewiadoma. Lijkt mij Van der Breggen al voorbij. Knap stukje scouting is dat geweest. Opgepikt bij Pacific Torun als heel jonge dame. En langzaam gebracht. Kan maar zo eens de belangrijkste uitdaagster van Nederland in Rio worden. Alleen haar ploeg. Hoeveel startplekken heeft Polen en wie gaan er mee? Plichta en Bujak?

Hoebele 5 juli 2016 om 21:18

Polen heeft 3 startplekken: Plichta, Jasinska en Kasia; twee laatste rijden ook tijdrit. (Startlijst Rio)

Headlines

Materiaalzone

Populair