Sprintaantrekker Fabio Sabatini (36) knijpt in de remmen

woensdag 6 oktober 2021 om 15:01
Sprintaantrekker Fabio Sabatini (36) knijpt in de remmen

foto: Cor Vos

Fabio Sabatini rijdt volgende week woensdag in de Giro del Veneto zijn laatste wedstrijdkilometers als prof. De 36-jarige Italiaan specialiseerde zich tijdens zijn loopbaan als sprintaantrekker en werkte zo onder meer voor Alessandro Petacchi, Daniele Bennati, Peter Sagan, Mark Cavendish, Marcel Kittel en Elia Viviani. Sabatini was zestien jaar prof.

Hij begon zijn carrière bij het Duitse Team Milram in 2006 en trok drie seizoenen later naar Liquigas. Hij bleef vijf jaar bij de Italiaanse ploeg, totdat hij in 2015 werd overgenomen door Quick-Step. Bij de ploeg van Patrick Lefevere groeide Sabatini uit tot een van de beste lead outs in de wereld. Vanaf het seizoen 2018 moest hij zijn meerdere erkennen in de toenmalige nieuwkomer Michael Mørkøv.

Twee seizoenen geleden stapte Sabatini daarom samen met Elia Viviani over van de Belgische ploeg naar Cofidis. Daar sluit hij volgende week dus zijn carrière af. Hoewel hij menig topsprinter naar de overwinning loodste, wist Sabatini zelf nooit een koers te winnen. In de Giro d’Italia en Vuelta a España was hij er wel twee keer dichtbij. “Ik verlaat deze prachtige sport met een glimlach”, schrijft Saba op Instagram.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Bimbo Visma 6 oktober 2021 om 15:15

Het zijn wel de pensioneringsweken hè? Komen ze hier allemaal zo laat mee omdat ze dat wel zo prima vinden of speelt het ook mee dat ze misschien toch nog op een contractje hoopten?

Wheely 6 oktober 2021 om 17:14

Mooie titel, ik zie het tafereeltje in volle sprint al voor me.

platteprijs 6 oktober 2021 om 17:33

Wel beter dan ‘aan de haak’ in de kop. Die is zo vaak gebruikt dat die haak naar beneden dreigt te donderen.

Txirrindularitza 7 oktober 2021 om 09:29

‘laat zijn banden leeglopen’
‘stapt af’
‘heeft zijn laatste cartouche verschoten’
‘laat zijn beenhaar weer groeien’

Wheely 7 oktober 2021 om 09:48

Om over de wilgen nog maar te zwijgen.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone