Spratt na nieuwe eindzege: “Zo speciaal om hier te winnen”

zondag 13 januari 2019 om 10:54
Spratt na nieuwe eindzege: “Zo speciaal om hier te winnen”

foto: Cor Vos

Amanda Spratt en de Women’s Tour Down Under: het blijkt al jaren een zeer succesvolle combinatie. De 31-jarige renster van Michelton-Scott won zondag voor het derde jaar op rij het eindklassement. “Ik ben zo blij! Ik moet mijn team echt bedanken”, jubelde ze na afloop.

Spratt kwam in de 42,5 kilometer lange slotetappe in en rondom Adelaide niet meer in de problemen, waardoor zij opnieuw als eindwinnares werd gehuldigd. “Het is zo speciaal om hier te winnen, voor mijn thuispubliek. De Women’s Tour Down Under is een van mijn hoofddoelen”, aldus Spratt.

Mitchelton-Scott vierde deze week overigens niet alleen met Spratt. Grace Brown wist zaterdag nog de derde etappe naar Stirling te winnen. “We hebben zo’n sterke ploeg”, vertelt Spratt. “We zijn echt een eenheid. Iedereen is bereid om te werken. Ik moet mijn team ook echt bedanken.”

Door op haar elan
Spratt wist vorig seizoen definitief door te breken. Zo won ze de Baskische rittenkoers Emakumeen Bira, en eindigde ze onder meer op het podium in de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en de Giro Rosa. Daarnaast wist ze in Innsbruck het WK-zilver te veroveren in de wegrit, achter de ongenaakbare Anna van der Breggen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

maklukzat 13 januari 2019 om 11:29

Sterke ploeg met wereldtoppers.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone