Spratt en Hosking verdelen de buit op slotdag Women’s Tour Down Under

Spratt en Hosking verdelen de buit op slotdag Women’s Tour Down Under

foto: Cor Vos

zondag 13 januari 2019 om 07:32

Amanda Spratt is nog maar eens eindwinnares geworden van de Women’s Tour Down Under. De 31-jarige Australische wist in de slotetappe naar Adelaide zonder problemen haar leiderstrui te behouden. De ritzege ging na een groepsspurt naar haar landgenote Chloe Hosking.

De voor Mitchelton-Scott uitkomende Spratt won voor het derde jaar op rij de Women’s Tour Down Under, een wedstrijd van 2.1.-niveau. Ze greep in de tweede etappe naar Angaston de macht, nadat ze een knappe solo wist af te ronden. Vervolgens bleek het een koud kunstje om de eindzege binnen te slepen.

De 42,5 kilometer lange slotetappe richting Adelaide kende geen enkele hindernis, waardoor we een razendsnelle afsluiting kregen van de achtste editie van de Women’s Tour Down Under. Er gebeurde onderweg ontzettend veel: zo viel er al vroeg in de wedstrijd een valpartij te noteren van dagfavoriet Letizia Paternoster.

Razendsnelle slotrit 
Verschillende rensters – waaronder leidster Spratt – probeerden weg te rijden, maar uiteindelijk gingen we met een compact peloton de slotfase in. We kregen dan ook een (massa)sprint voor de overwinning. De 28-jarige Hosking – uitkomend voor Alé Cipollini – bleek de snelste, voor de Italiaanse Rachele Barberie en thuisrijdster Sarah Roy.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone