Spekenbrink: “Compliment aan de jongens voor het geduld” (video)

zondag 20 april 2014 om 19:00

Met de zesde plek van Simon Geschke behaalt Team Giant-Shimano vandaag
in de Amstel Gold Race een knappe ereplaats. Teammanager Iwan Spelenbrink kijkt met een goed gevoel terug op de Limburgse heuvelklassieker. “We kunnen alleen maar tevreden zijn”, vertelt hij na afloop voor de camera van WielerFlits.

De zesde plaats van Geschke ziet Spekenbrink als een beloning. “We hebben gezegd dat we niet de favoriet zijn. We zijn niet degene die de rest lost op de Cauberg. Ik denk dat het een klasse prestatie is wanneer je hier naartoe groeit. Hij is er letterlijk ingegroeid. Elk jaar een stapje erbij.”

De ploeg heeft lang gewacht voordat het zich liet zien. “Het heeft geen zin om hier doldrieste dingen te gaan doen. Daar hebben we de ploeg niet naar. We moeten het op een slimme manier doen. Ik moet een groot compliment aan de jongens maken. Dat ze het geduld hebben gehad. Dat loont hier op dit parcours met deze concurrentie nog het beste.” Spekenbrink is zeer tevreden. “We hebben het maximale eruit gehaald. Het maximale wat we op dit moment kunnen met deze ploeg in deze wedstrijd,” stelt hij.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair