Sonny Colbrelli: “Komst Cavendish maakt me een betere sprinter”

vrijdag 11 oktober 2019 om 19:11
Sonny Colbrelli: “Komst Cavendish maakt me een betere sprinter”

foto: Cor Vos

Sonny Colbrelli heeft geen problemen met de mogelijke komst van Mark Cavendish naar Bahrain Merida, integendeel. De Italiaan zou zijn komst juist toejuichen. “Ik kan alleen maar verbeteren als sprinter door hem als ploeggenoot te hebben.

Officieel zit Mark Cavendish nog zonder ploeg voor komend seizoen, maar het heeft er alle schijn van dat de Britse sprinter van Dimension Data na dit seizoen naar Bahrain Merida vertrekt. “Ik zou erg blij zijn als Cavendish naar Bahrain Merida komt komend jaar”, vertelde Sonny Colbrelli aan Cyclingnews. Volgens de Italiaan zou dat de mogelijkheden binnen de ploeg alleen maar sterker maken en hij geloof dat de Brit opnieuw belangrijke sprints kan winnen.

“Ik ken hem aardig goed, we kunnen het goed met elkaar vinden en ik heb veel respect voor hem. Het zal goed zijn om hem er hier bij te hebben na al zijn successen en met zijn vaardigheden in de sprint. Ik kan alleen maar beter worden als sprinter door hem als ploeggenoot te hebben”, gaat de Italiaan, die onlangs nog de GP Bruno Beghelli won, verder over de mogelijke komst van de dertigvoudige winnaar van Touretappes.

‘Hopelijk wordt hij weer de Cavendish, die we allemaal kennen’
Cavendish kampte de recentste seizoenen met gezondheidsproblemen, waardoor hij niet op de toppen van zijn kunnen kon presteren. Colbrelli: “We hopen allemaal dat hij komend jaar volledig terugkeert en weer de Cavendish wordt, die we allemaal kennen. Hopelijk kan hij zijn carrière op een hoogtepunt beëindigen met enkele mooie overwinningen. Hij wint misschien niet meer vijftien wedstrijden in een jaar, maar ik weet zeker dat hij weer kan winnen.”

Colbrelli denkt niet dat de komst van Cavendish de verhoudingen bij Bahrain Merida ontwricht. “Hij is een pure sprinter, terwijl ik een beetje anders ben: goed na heuvelachtige wedstrijden en bij zware weersomstandigheden. Dus we kunnen best samen rijden in een ploeg.

Dit artikel delen:

6 Reacties

bilthoven 11 oktober 2019 om 19:28

Voor de vele Cavendish-haters op deze site is dit waarschijnlijk even schrikken , maar Mark heeft echt nog heel veel krediet in het peleton!

Hollow Knight 11 oktober 2019 om 19:37

Alsof een renner zo maar even een toekomstige ploeggenoot gaat zwart maken… Zullen de sponsors / ploegleiding leuk vinden…

Dit is gewoon een PR praatje. Niets meer, niets minder.

Kelder is de Man 11 oktober 2019 om 20:27

Weet niet of er veel haters zijn hier, maar hij lijkt me buiten de koers een relaxte gast en zou dus ook liever in de pub een kopstoot met m drinken dan..

Samlambeej 11 oktober 2019 om 19:36

a load o b……t

Scott Sunderland 11 oktober 2019 om 22:20

Zijn geen concurrentie voor elkaar. Cavendish voor de pure vlakke sprints. Colbrelli voor de sprints na een lastige wedstrijd. Best een geloofwaardig verhaal.

Covadonga 11 oktober 2019 om 23:32

@redactie
T vergeten?

Headlines

Materiaalzone

Populair