Sleutelrol Kämna bij machtsgreep Hindley: “Droomscenario”

zaterdag 28 mei 2022 om 17:42
Sleutelrol Kämna bij machtsgreep Hindley: “Droomscenario”

foto: Cor Vos

Lennard Kämna was als ploegmaat zaterdag belangrijk voor Jai Hindley. De Duitser wachtte in de slotkilometers van de Passo Fedaia op zijn kopman, waarna ze samen Carapaz kapot reden. “Dit was allemaal tactiek”, jubelt Kämna na afloop.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik wilde mee in de vlucht, zodat ik op Jai kon wachten als hij zou aanvallen. Dat deed hij dan ook. Ik heb vervolgens nog een beurt op kop kunnen doen, waardoor Carapaz nog meer tijd verloor”, aldus de Duitser bij Eurosport.

“Ik ben heel verrast en blij. Dit is het droomscenario. Het is allemaal perfect, dit kan niet beter. Jai heeft het geweldig gedaan. Hij zat net zo op de limiet, dat hij niet kon praten. Ik denk dat hij het nog even moet laten inzinken.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Pivaro 28 mei 2022 om 18:31

Niet overdrijven, zijn beurt was tweehonderd meter en toen stuurde hij al weg..

0
Turtlehead 28 mei 2022 om 19:39

Hij bedoelde de beurt op kop voor Carapaz waarbij hij lekker in de weg ging rijden.
Maar proficiat, zelfs Kämna heeft n beetje geholpen deze Giro.

0
Anton van Valouwe 28 mei 2022 om 18:38

Als je jezelf niet kietelt, lach je nooit….

0
Romāns Vainšteins 28 mei 2022 om 18:49

Ik zie het anders en vond Kamna juist een sleutelrol vervullen. Hij loste op tijd, had genieg over zodoende en timede perfect het opwachtmoment. Carapaz brak terwijl hij Hindley op de figuurlijke bagagedrager had en lanceert deze laatste nog lekker op weg. Daarna nog de ijver oppakkend om bij Carapaz in het wiel te hangen, er wat omheen te hangen en uiteindelijk vanuit het wiel te lossen.

Beter dan dit kan niet.

0
NiM 28 mei 2022 om 20:10

Idd. Je zag dat carapace het lastig had. Zonder Jamba keken ze misschien naar elkaar uit angst om te verliezen en lag het tempo een stuk later waardoor Caracas misschien overleefde

0
NiM 28 mei 2022 om 20:11

Haha oeps. Autocorrect. Je snapt t wel

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone