Sleutelbeenblessure Valerio Conti na aanrijding op training

zondag 27 december 2020 om 19:17
Sleutelbeenblessure Valerio Conti na aanrijding op training

Valerio Conti tijdens de voorbije Giro - foto: Cor Vos

Valerio Conti is tijdens een trainingsrit aangereden door een automobilist. Daarbij heeft de Italiaanse renner van UAE Emirates een blessure aan zijn sleutelbeen opgelopen. Het bot is ontwricht, maar een operatie is niet nodig.

Het trainingsongeluk gebeurde in Monaco, waar de 27-jarige Conti woonachtig is. Na de aanrijding botste hij op een muur. Een andere wielrenner wist vervolgens de hulpdiensten in te schakelen, waarna Conti met de ambulance naar het ziekenhuis van Nice werd afgevoerd.

UAE Emirates-dokter Michele De Grandi legt uit dat in het ziekenhuis onderzoek een ontwrichting van het sleutelbeen uitwees. “Daar is besloten dat een operatie niet nodig is”, aldus De Grandi. “Valerio kan ongeveer drie weken niet de weg op, maar zou over een paar dagen wel de binnentraining moeten kunnen oppakken.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

lander luypaert 27 december 2020 om 19:33

Tjonge, de ene na de andere renner wordt aangereden.

0
Lalsacien 27 december 2020 om 22:21

We weten niets over de omstandigheden…

0
Dikke Vrouw 27 december 2020 om 20:58

Hij, pogacar en formolo wonen in hetzelfde appartementsblok in monaco.. Veel sporters die veel poen verdienen..
Ik begrijp dat niet, is dat allemaal om belastingen te ontduiken of zo?

0
Frank V 27 december 2020 om 23:18

Ze moeten hun poen verdienen in 10 à 15 jaar tijd. Blijven ze in eigen land dan is hun buffer aan het eind van de rit 30% dunner door moedertje staat. + Het wordt er nooit superkoud in de winter, de rest van het jaar een lange lente en de ideale trainingsheuvels om de hoek.

Al voel ik er persoonlijk niks voor. Te druk, te fancy, te fake daar.

0
Murcia 27 december 2020 om 23:29

Is wel degelijk een belastingkwestie, Net als in die andere favoriete pleisterplaats Andorra. De prettige weersomstandigheden en de trainingsmogelijkheden spelen geen enkele rol mocht Prins Albert alsnog besluiten om inkomsten, vermogens, kapitaal of belastingen op schenkingen of erfenissen te heffen. Dan zouden ze allemaal met een rotvaart naar het volgende paradijs vluchten. Roglic woont er bv ook en pakt minimaal 2 mln per jaar waar hij alleen de huursom voor zijn woning/appartement + kosten dagelijks leven hoeft af te trekken. Huren is daar ook stervensduur maar dan nog groeit zijn vermogen explosief en kan de Sloveense belastingdienst op een houtje bijten.

0
Frank V 27 december 2020 om 23:37

Jaloers hoef je er niet op te zijn. Heb al een paar van die appartementen vanbinnen gezien… Niks glamoureus aan. En als je buitenkomt wordt je geconfronteerd met die belachelijke prijzen voor een cola’tje of een kappersbeurt.

0
Murcia 27 december 2020 om 23:48

@Frank V
Je hebt volledig gelijk maar wielrenners zijn er toch al bijna nooit gedurende hun seizoen, hebben een mooie tweede woning in hun geboorteland en kunnen na hun carriere optimaal profiteren van de zeer lage vermogensbelasting in bijna geheel Europa die door rest van de inwoners wordt gefinancierd omdat zij hoge inkomstenbelastingen betalen. Voor sporters is dat pure win win.

0
Dikke Vrouw 28 december 2020 om 00:46

Dank jongens

0

Headlines

Populair

Materiaalzone