Slappendel ontwerpt nieuwe leiderstrui Holland Cup

maandag 2 maart 2020 om 14:51
Slappendel ontwerpt nieuwe leiderstrui Holland Cup

foto: Holland Cup

De Holland Cup krijgt een nieuwe leiderstrui, ontworpen door ex-profwielrenster en ontwerpster Iris Slappendel. Op 8 maart wordt het vernieuwde tricot voor de leider in het algemeen klassement voor het eerst uitgereikt aan de winnaar van de Dorpenomloop Rucphen.

Met haar eigen merk I R I S (I Ride In Style) maakte Iris Slappendel eerder al naam als ontwerpster van de outfits van de Nederlandse olympische selectie en de trui voor de leidster in de Wereldbeker bij de vrouwen. Daar komt dus nu een trui voor de beste renner in het Nederlandse continentale peloton bij.

“Leiderstruien zijn iets speciaals in de wielersport, daarom was ik meteen enthousiast toen ik gevraagd werd de leiderstrui voor de Holland Cup te ontwerpen”, laat Slappendel desgevraagd weten. “Maar aan de andere kant zijn leiderstruien vaak niet bijzonder origineel, dus daar lag een uitdaging.”

Goed zichtbaar op de nieuwe leiderstrui is de kleur groen, zoals aan de mouwen en de kraag. De kleur groen komt overeen met de huisstijl van de Holland Cup. De vorige leiderstrui was geheel groen, terwijl Slappendels ontwerp behalve groen voornamelijk uit zwart bestaat.

De leiderstrui voor de Holland Cup 2020

Na de finish van de Dorpenomloop Rucphen, op zondag 8 maart, wordt het tricot voor het eerst uitgereikt. Slappendel: “Ik kijk er enorm naar uit om straks de leider in ‘mijn’ trui te zien staan. Het ontwerpen van wielerkleding is toch echt mijn passie en met mijn eigen label I R I S probeer ik mij altijd te onderscheiden op zowel originaliteit als kwaliteit. Ook nu probeer ik met een opvallend ontwerp mijn stempel op de koers te drukken. Ik hoop dat de leider van de Holland Cup straks met net zoveel trots de trui aan zal trekken als waar ik hem mee gemaakt heb!”

Het programma voor de Holland Cup 2020
flag-nl Dorpenomloop Rucphen (8 maart)
flag-nl Arno Wallaard Memorial (18 april)
flag-nl Ronde van Overijssel (2 mei)
flag-nl Midden-Brabant Poort Omloop (28 juni)

De Holland Cup is een serie van Nederlandse UCI-koersen van 1.2-niveau. Het is een internationale competitie waaraan ProTeams, continentale teams en clubteams kunnen deelnemen. De Holland Cup kent een individueel én een ploegenklassement. Daarnaast wordt na afloop van elke koers een prijs voor de strijdlustigste renner uitgereikt.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Bazzz 2 maart 2020 om 17:50

Wat een slap gelul!

0
Baik-Baik 2 maart 2020 om 18:00

Hoe is de verkoop eigenlijk gegaan met het speciale Wielerflits truitje? Ik vond de opbouw ernaartoe en alle inzendingen wel erg leuk, maar nadat de winnaar bekend werd heb ik er eigenlijk niks meer van vernomen.

0
steven2743 2 maart 2020 om 19:02

Het ontwerp is wel mooi. Bij een leiderstrui vind ik het belangrijk dat het opvallend is in het peloton. Dat is bij dit ontwerp helaas niet het geval. Wat mij betreft als wielershirt zeer geslaagd, als leiderstrui minder.

0
vanSpringel 3 maart 2020 om 10:10

+1

0
vanSpringel 3 maart 2020 om 10:13

Vraag me wel af of ze dit truitje ook zelf heeft ‘gemaakt’. Verwacht namelijk niet dat het van katoen is of zo. De huidige strakke kunststoffen waarvan de huidige wielertenues zijn gemaakt laten zich niet eenvoudig op een standaard naaimachine aan elkaar naaien. Specialistische bedrijven kunnen dit wel, maar of IRIS dit zelf in elkaar heeft genaaid is voor mij serieus een vraag. Denk van niet.

0
Joachim Agostinho 3 maart 2020 om 11:26

Zal wel een prototype zijn, denk je niet…?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone