Sinkeldam blijft langer bij Groupama-FDJ

woensdag 29 mei 2019 om 10:14
Sinkeldam blijft langer bij Groupama-FDJ

foto: Cor Vos

Ramon Sinkeldam zal binnenkort een nieuw tweejarig contract tekenen bij Groupama-FDJ. Dat laat de 30-jarige Nederlander weten aan De Telegraaf. “Ik ben er echt superblij mee. Groupama-FDJ is een leuke en gestructureerde ploeg”, is de sprintaantrekker in zijn nopjes.

Sinkeldam maakte aan het einde van 2017 de overstap van Team Sunweb. In anderhalf jaar tijd is de Noord-Hollander onmisbaar geworden in de sprinttrein van Arnaud Démare. Zo speelde Sinkeldam een week geleden nog een cruciale rol in de Girozege van de Franse spurter.

De voormalig Nederlands kampioen wist vorig jaar zelf ook nog Paris-Chauny te winnen. “Ik weet niet of Groupama-FDJ een droomploeg is, maar ik wilde echt naar dit team om met Arnaud samen te werken. Het is nog geen geweldig seizoen geweest, maar het is mooi dat Arnaud nu een rit in de Giro heeft gewonnen en de paarse puntentrui draagt.”

“Hopelijk kunnen we de trui behouden tot in Verona”, aldus Sinkeldam, die nog een krabbel moet zetten onder zijn nieuwe contract. De Telegraaf meldt echter dat de onderhandelingen nagenoeg zijn afgerond.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mystery Rider 29 mei 2019 om 10:17

Schrijf hem maar op als 1 van de favorieten op het NK!

dikkechaap 29 mei 2019 om 10:18

Jammer dat hij Demare zo hoog heeft zitten, hij zou ook voor een echte topper de sprint kunnen aantrekken denk ik.

Veloburto 29 mei 2019 om 11:34

Demare is toch gewoon een topper? Zijn loyaliteit siert hem juist. Mooie ploeg voor Ramon

freirefreire 29 mei 2019 om 10:22

Mooi voor hem. Toen hij naar FDJ vertrok had ik mijn vraagtekens, net als velen. Het was een keuze die zeker geen garantie voor succes was. Maar hij doet het inderdaad prima, logisch dat ze willen verlengen.

Headlines

Materiaalzone

Populair